Vstupné do aquaparku už lze zaplatit také kartou, nová je i webkamera

13. července 2020, ostatní, přečteno: 2419×

Návštěvníci blanenského aquaparku mohou nově zaplatit vstupné také kartou. Pro bezhotovostní platby totiž městská společnost Služby Blansko pořídila platební terminál. Další novinkou z aquaparku je nově nainstalovaná webkamera, která snímá areál ve větším rozlišení než původní zařízení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Platební terminál společnost Služby Blansko návštěvníkům nabídla hned z několika důvodů. Bezhotovostní platby jsou běžným standardem a lidé je využívají stále častěji. Během koronavirové krize to navíc byl jeden z nejvíce doporučovaných způsobů, jak mají lidé platit. Novinka může také pomoci urychlit odbavování návštěvníků u vstupu, když se nárazově vytvoří fronta.

„Terminál pro bezhotovostní platby plánujeme přednostně využívat pro aquapark. Až skončí sezóna, přesuneme ho do krytých lázní. Zatím se jedná o pilotní provoz. Pokud se terminál osvědčí a návštěvníci budou bezhotovostní platby využívat, pořídili bychom další terminály,“ uvedl jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald. „Současně digitalizujeme také využívání karet Multisport, už nebude nutné vypisovat majitelům potvrzení, vše se bude řešit online,“ dodal.

Jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald předvedl nový platební terminál.

Platební terminál mohli návštěvníci aquaparku poprvé použít minulý pátek. Od stejného data opět funguje také webkamera, která na internetové stránky Služeb Blansko přenáší pohled do areálu plovárny. Ta původní kvůli poruše několik týdnů nefungovala. 

Nová webkamera má větší rozlišení než ta původní.

„Nová webkamera je instalovaná na střeše krytých lázní a má o něco lepší rozlišení a širší záběr než ta původní. O pohled do aquaparku je poměrně velký zájem. V sezoně každý den na webkameru zaznamenáváme až několik set přístupů,“ podotkl Grünwald s tím, že nový je v aquaparku také jeden ze čtyř pískových filtrů. Výměna zařízení na čištění vody přišla na více než 400 tisíc korun bez DPH.

Nový je v aquaparku také jeden ze čtyř pískových filtrů.

Návštěvníci Sportovního ostrova Ludvíka Daňka, kde aquapark sídlí, se mohou v horkém létě osvěžit také na zimním stadionu. Tam už je po vynucené koronavirové pauze opět připravená ledová plocha a lze tak zajít na veřejné bruslení. Hodiny vyhrazené pro veřejnost společnost nabízí každý den odpoledne. V dalších termínech si lidé mohou led pronajmout

„S odstávkou provozu jsme spojili nutnou údržbu. Podklad pod ledovou plochu musel řádně vyschnout, provedli jsme na něm několik drobnějších oprav, jsou položené nové zátěžové gumové povrchy, je nově vymalováno, pořídily se nové prvky pro nejmenší děti, které nabídneme od podzimu k půjčení v rámci dopoledního bruslení veřejnosti,“ vyjmenoval Zdeněk Grünwald.

Na zimní stadion už si mohou lidé zajít na veřejné bruslení. FOTA Michal Záboj

Zda se v létě bude v Blansku bruslit, bylo ale ještě před pár týdny nejisté. Sportovní kluby, které využívají přes prázdniny blanenský zimní stadion pro svá soustředění, totiž omezovala nejistota kvůli mimořádným opatřením souvisejícím s onemocněním COVID-19 i nejistota ohledně financování činnosti. Nakonec se i o letošních prázdninách stovky mladých sportovců do Blanska vypraví.

„Minulý týden proběhl krasobruslařský kemp, dnes u nás začíná hokejové soustředění. Někteří letos pronájmy zrušili, o to více prostoru ale můžeme nabídnout k bruslení veřejnosti. Od minulé středy každý den pořádáme bruslení pro veřejnost. Zájemci si mohou také pronajmout led soukromě,“ dodal jednatel společnosti Služby Blansko.

Aktuální rozpis lze najít na webových stránkách společnosti Služby Blansko.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení