Slušná návštěva hnala domácí, ti na Údolní porazili brněnskou Zbrojovku

3. srpna 2020, sport, přečteno: 1685×

Čtrnáctý přípravný zápas na nový ročník F:NL svěřenci kouče Machaly zvládli. Před slušně zaplněnými tribuny stadionu na Údolní odehrálo Blansko těžký, ale vyrovnaný duel s brněnskou Zbrojovkou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V první půli, zejména na jejím začátku, měla více ze hry Zbrojovka. Nejprve kroutil volný kop do vápna Vaněk, ale jeho střílený centr byl těsně z dosahu Štepanovského. Na druhé straně mohl otevřít skóre Harba, ale jeho ránu Floder zpomalil a ve vápně zlikvidoval vracející se Štepanovský. Všem příznivcům Blanska zatrnulo ve 23. minutě, kdy se za obranou zjevil Přichystal a po souboji s Halouskou, jenž je v Blansku na zkoušce, a jedním z obránců upadl. Rozhodčí Marek se rozhodl odpískat pokutový kop a Halouska dostal velkou příležitost ukázat se před domácím publikem.

Fotbalisté Blanska v přípravě porazili prvoligovou Zbrojovku. FOTO archiv klubu

A předvedl se brávurně, neboť penaltu Vaňka, mířenou k pravé tyči, tygřím skokem zlikvidoval a míč vytěsnil mimo. Blansko hrozilo v závěru poločasu. Nejprve se snažil překonat Flodera Lahodný, jehož dalekonosný pokus skončil vedle branky. Těsně před koncem první půle měl gól na noze další testovaný hráč – Tomáš Vasiljev, ale branku Brna vysoko přestřelil.

Fotbalisté Blanska v přípravě porazili prvoligovou Zbrojovku. FOTO archiv klubu

Druhá půle nezačala pro Brno ideálně, neboť po třech minutách musel odstoupit novic v dresu Zbrojovky Jan Hlavica. Blansko nejprve přežilo šanci Vintra a posléze samo udeřilo. Šustr ve snaze pomoci své obraně zastavil dlouhý centr, ale při jeho rozehrávce zazmatkoval a předložil míč Žákovi, ten přesným centrem našel ve vápně dobře postaveného Martina Holka, jenž rozjásal domácí publikum – 1:0.

Fotbalisté Blanska v přípravě porazili prvoligovou Zbrojovku. FOTO archiv klubu

Blansko dobře bránilo hostující celek, který se snažil překonat obranný val, řízený kapitánem Huškou, dlouhými míči do vápna. Definitivní rozuzlení zápasu přišlo 10 minut před koncem. Endl po ztrátě fauloval na hranici vápna Dana Přerovského a domácí měli k dispozici volný kop. K němu se postavil Adrián Kopičár, přihrávkou našel Filipa Žáka a jeho pokus si našel změtí nohou cestu až do sítě Martina Šustra. Blansko tak porazilo brněnskou Zbrojovku 2:0.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení