Na sídlišti Zborovce se od března opět začne pracovat

26. února 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1764×

Na sídlišti Zborovce po zimní přestávce opět začnou práce na regeneraci veřejných prostranství. Dělníci budou od března dokončovat úpravy na ploše mezi bytovými domy Kamnářská 7 až 17 a Cihlářská 14 až 22. Pokračovat budou také práce na centrálním chodníku a v ulici Okružní. Nově se začne měnit prostor mezi bytovými domy Kamnářská 1 až 5 a Cihlářská 2 až 12.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V pořadí již třetí etapa úprav na sídlišti Zborovce začala minulý rok v létě. Pokud to klimatické podmínky dovolí, práce by se měly znovu rozběhnout v prvním březnovém týdnu. „Hotovo má být podle smlouvy nejpozději do konce letošního července," upřesnil starost Jiří Crha.

Práce se znovu rozběhnou na začátku března. FOTO Michal Záboj

„V letošním roce bude kompletně dokončen vnitroblok mezi bytovými domy Kamnářská 7 až 17 a Cihlářská 14 až 22, kde v současnosti k dokončení chybí zejména vegetační úpravy, mobiliář a finální dokončení dětských hřišť. Zbývá dokončit také centrální chodník na jeho začátku i konci včetně nového stání pro odpadové kontejnery a vytvoření zálivu pro autobusy,“ popsal Jiří Svoboda z oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

Letos navíc začnou práce v prostoru mezi bytovými domy Kamnářská 1 až 5 a Cihlářská 2 až 12. Projekt tam počítá s novými chodníky pro pěší, s vybudováním odpočinkového parčíku a také s výsadbou zeleně. Dohromady na sídlišti přibude více než padesát kusů dřevin.

Třetí etapa regenerace veřejných prostranství na Zborovcích přijde na 16 milionů korun bez DPH. V prvních dvou etapách město na sídlišti nechalo upravit plochy mezi ulicemi Okružní a Krajní a také v ulici Kamnářská. Na sídlišti tak vznikla nová parkovací stání, chodníky, hřiště a přibylo rovněž zeleně. Plánuje se i čtvrtá etapa regenerace.

„Čtvrtá etapa by se měla týkat okolí bytových domů v ulici Zborovecká. V regeneraci veřejných prostranství na sídlišti chceme postupně pokračovat i v dalších letech. Na příští rok plánujeme generální opravu hlavní příjezdové komunikace do sídliště," dodal starosta Jiří Crha.

V minulosti již město upravovalo veřejná prostranství na sídliště Písečná a na části sídliště Sever.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení