Nová jídelna s kuchyní v areálu školy TGM: hrubá stavba už stojí

8. února 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1821×

Konkrétní obrysy dostává stavba nové jídelny a kuchyně v areálu základní školy TGM v Rodkovského ulici. Dělníci na pozemcích za školní budovou už dokončují hrubou stavbu objektu. Město nyní vybralo také firmu, která do nové budovy dodá nábytek za více než milion korun.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Výběrové řízení vyhrála firma IN SPACE s.r.o. Praha, která nabídla cenově nejvýhodnější nabídku. Firma dodá kompletní vybavení nových prostor nábytkem celkem za zhruba 1,1 milionu korun bez DPH. Jedná se o nábytek určený do zázemí kuchyně, školní jídelny, kanceláří a šaten personálu či denní místnosti pro personál kuchyně,“ upřesnila vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

„Součástí zakázky za více než 80 milionů korun bude také nábytek pro druhou etapu stavby, tedy nové šatny žáků, infocentrum u nového vstupu do školní budovy či místnost kantýny,“ dodala Skotáková s tím, že práce na novém vstupu do školy a zázemí šaten přijdou na řadu po dokončení stravovací části.

Ve dvoře školy už se rýsuje spojovací krček, kterým se bude procházet do nové jídelny.

„Do výběrového řízení na firmu, která dodá židle, stoly, šatní skříňky, kancelářský nábytek či vybavení nové kantýny a informací umístěných naproti novému hlavnímu vstupu do budovy školy, se přihlásilo pět uchazečů,“ popsala Leona Mazourková z investičního oddělení s tím, že vybraná firma  nabídla nejnižší cenu ze všech nabídek.

Město je nyní před podpisem smlouvy s firmou IN SPACE, její zástupci hned poté začnou jednat také se zhotovitelem, firmou IMOS, ohledně zaměření nově budovaných prostor. Nové vybavení by se do jídelny a zázemí kuchyně i části šaten mělo umisťovat už letos v létě tak, aby se od září mohl v nové budově zahájit provoz. Na obědy tam bude docházet téměř šest set žáků zdejší školy.

Budova nové jídelny a kuchyně.

„V přístavbě školní jídelny a kuchyně se nyní dozdívají obvodové a vnitřní stěny, když to klimatické podmínky dovolí, probíhají také práce na střešním plášti. Osazeny jsou výplně okenních otvorů a byly zahájeny hrubé práce na vnitřních rozvodech vody, kanalizace, ústředního topení i nové elektroinstalace. Na zdění obvodových stěn se nyní pracuje i u spojovacího krčku,“ popsala Leona Mazourková z investičního oddělení.

Dělníci v těchto dnes pracují také na betonáži základů nakládací rampy pro zásobování kuchyně, sanační práce ale probíhají také v hlavní budově školy. V místě, kde má vzniknout nový vstup, a v prostoru levého schodiště probíhá tlaková injektáž obvodového zdiva kvůli odstranění vlhkosti, pokračovat se poté bude výkopovými pracemi pro nové vnitřní schodiště.

Práce probíhají uvnitř objektu nové jídelny a kuchyně.

Stavební práce tím ale neskončí. O prázdninách dojde ke zbourání přístavby stávající kuchyně a jídelny. Do května 2022 by se mělo stihnout také dokončení nového vstupu a další části školních šaten, přibude zázemí pro novou kantýnu či informace. I ty nábytkem vybaví nový výherce výběrového řízení.

Práce probíhají uvnitř objektu nové jídelny a kuchyně. FOTA Leona Mazourková

„Přístavba a rekonstrukce základní školy TGM je letos největší investicí hrazenou plně z rozpočtu města. Naštěstí se zatím daří držet harmonogram stavebních prací i přes omezení související s onemocněním covid-19. Víme, že stavba v těsném sousedství základní i mateřské školy vyžaduje omezení, hlavně pokud jde o parkování, věřím ale, že lidé žijící v okolí i řidiči budou trpěliví,“ dodal starosta Jiří Crha.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení