Rekonstrukce Brněnské ulice se naplno rozběhla. Druhá etapa oprav začne 8. února

3. února 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 2314×

První etapa rekonstrukce Brněnské ulice už spěje do finále. Opravy, které začaly v pátek 15. ledna, v první fázi uzavřely křižovatku s ulicí Na Brankách. Ve směru do průmyslové zóny zde vozidla neprojedou, v části Brněnské ulice dopravu řídí semafory.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Práce týkající se křižovatky Na Brankách nyní dokončujeme. Zatím se i přes nepřízeň počasí daří vše koordinovat tak, aby druhá etapa rekonstrukce začala podle plánů v pondělí 8. února a trvala do konce května,“ potvrdil stavbyvedoucí Richard Polák.

Opravy Brněnské začaly v úseku křižovatky s ulicí Na Brankách. FOTO Michal Záboj

Úplně uzavřená nově zůstane část Brněnské ulice od křižovatky s Hořickou ulicí po křižovatku s ulicí Na Brankách. Semafory se posunou a nově budou dopravu řídit kyvadlově v úseku od křižovatky s ulicí Na Brankách po vjezd do areálu firmy Synthon. Průjezd zůstane zachovaný ulicemi Na Lukách a Na Brankách. Řidiči, kteří míří z Blanska na Brno, by se ale Brněnské ulici měli vyhnout.

„Osobní i nákladní automobily směřující z Blanska na Olešnou nebo ty, které pojedou od Šebrova na Blansko, bude dopravní značení navádět na objízdnou trasu, která povede po silnicích II/374, II/379 a III/37937 přes Svatou Kateřinu. Autobusové linky budou moci opravovaným úsekem ve druhé etapě pouze projíždět, zastávky v Brněnské ulici budou zrušeny, autobusové linky IDS v nich nezastaví,“ upřesnil Richard Polák.

V Brněnské ulici se bude rekonstruovat vodovod, kanalizace, povrch vozovky i chodníky. Jedná se o společnou investici Svazku vodovodů a kanalizací, Jihomoravského kraje a města. Obyvatelé Starého Blanska se v této části dočkají také rekonstrukce plynovodu.

Prohlédněte si plánky s dopravním omezením v pdf

„O drobných omezeních, která se dotknou zde žijících obyvatel, se místní snažíme ve spolupráci s městem informovat vždy s předstihem a operativně tak, abychom zajistili hladký průběh stavby a současně abychom zdejší obyvatele neomezovali více a déle, než je nezbytně nutné,“ dodal Polák.

Na první dvě etapy rekonstrukce navážou ještě další práce, o podrobnostech budeme včas informovat. Hotovo by mělo být předběžně letos na podzim.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení