Před domem s pečovatelskou službou bude stát dřevěný altánek

25. února 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1197×

Obyvatelům Domu s pečovatelskou službou 9. května začne sloužit nové venkovní posezení. Před budovou budou mít k dispozici dřevěný altánek, který jim poskytne útočiště nejen za slunečných dnů nebo za deště. Nyní je dokončena dlážděná plocha, samotný altánek dělníci usadí během dubna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

K odpočinku na čerstvém vzduchu zatím obyvatelům domu s pečovatelskou službou slouží lavičky umístěné v okolí budovy. Zastřešené posezení jim ale dosud chybělo. Nápad vybudovat přístřešek tak vyšel od samotných nájemců bytového domu.

Stavební firma již na travnaté ploše před domem vybudovala zpevněnou dlážděnou plochu. FOTO: Michal Záboj

„Altánek před domem s pečovatelskou službou se loni objevil také jako návrh na projekt, který by město mohlo hradit z participativního rozpočtu. V té chvíli už jsme ale podnět od obyvatel z DPS 9. května měli a pracovali jsme na vlastním projektu přístřešku. Proto jsme návrh po domluvě do samotného hlasování v participativním rozpočtu nezařadili. Město vybudování altánku zafinancuje mimo participativní rozpočet,“ popsal starosta Blanska Jiří Crha.

„Vše se podařilo připravit v relativně krátké době, senioři tak budou moci využívat nový altánek k posezení už letos na jaře. Určený je ale samozřejmě také dalším obyvatelům města,“ dodal starosta.

Stavební firma již na travnaté ploše před domem směrem na náměstí Míru vybudovala zpevněnou dlážděnou plochu, na které bude přístřešek stát. „Samotný altánek bude na místě postaven v průběhu dubna,“ upřesnil Jiří Svoboda z odboru správy a rozvoje města.

Úpravy plochy a vlastní stavba přístřešku přijdou zhruba na 600 tisíc korun. Pořízení mobiliáře, jako jsou lavičky a stoly, bude v režii domu s pečovatelskou službou.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení