Žáci ze ZŠ TGM vyrazili na lyžařské kurzy

24. února 2022, ostatní, přečteno: 1348×

Lyže?  Snowboard? Nebo tak i tak? Tyto možnosti mají všichni žáci 6., 7., 8. a 9. tříd ZŠ TGM v Blansku. A že jich patřičně využívají, dokazují následující čísla.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V termínu 30. ledna. – 4. února se 36 žáků 8. ročníku prohánělo na svazích střediska v Karlově, bydleli jsme na chatě Jitřenka a cca 300 metrů od chaty máme k dispozici 3 čtyř sedačky, kotvu a pomu. Sjezdovky umožní žákům, jak dělat první kroky na lyžích nebo snowboardu, tak těm pokročilým zdokonalit se v těžších podmínkách.

Šesťáci a deváťáci byli od 13. ledna na pět dní v Beskydech.  Bydleli jsme na chatě Mečová a lyžovali na sjezdovce Mečůvka. Zde máme k dispozici 1 vlek poma, ale výhodou je, že slouží pouze našemu kurzu. Terény vyhovují různým úrovním lyžařů i snowboardistů. Tato skupina čítala 26 šesťáků a 28 deváťáků, k dispozici byla sauna a vířivka.

A žáci 7. ročníku pojedou 27. února – 4. března do Zlatých Hor. Po lyžování na svazích bezprostředně v penzionu U Pekina budeme využívat bazén a wellness. A věřme nebo ne – sedmáků jede 55. Instruktoři jsou zajištěni jak z řad učitelů školy, tak několik externích.

O své zážitky se každý den dělíme se všemi rodiči a dalšími zájemci na stránkách školy. Užíváme si nejen lyžování, ale i různých soutěží na zábavných večerech a nechybí ani závěrečná diskotéka.

FOTOGALERIE
Žáci ze ZŠ TGM vyrazili na lyžařské kurzy

 Žáci ze ZŠ TGM vyrazili na lyžařské kurzy. FOTO: archiv školy

Celkem fotografií:  6

V těchto třech týdnech jsou kladeny nároky i na vedení školy a učitele, kteří musí zajistit suplování. O tom, že úsilí všech dospělých to stojí, svědčí počty účastníků.

V tomto trendu založeném před sedmi lety chce vedení školy dále pokračovat a umožnit tak všem zájemcům bližší seznámení se se spolužáky, zdokonalit se v tomto moderním využítí volného času. Obrovskou výhodou těchto kurzů je cenová dostupnost pro všechny žáky. Jestli jsou vysoké počty zájemců dány tím, že ve dvou minulých letem nám covid kurzy neumožnil, ukáže čas. Ale jak je výše zmíněno, i v dalších letech chce ZŠ TGM pokračovat v nastaveném trendu.

Josef Jalový, ZŠ TGM Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení