Aquapark je napuštěný. Čeká se na vhodné počasí

18. května 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1717×

Blanenský aquapark už je opět napuštěný. Služby Blansko, které městské koupaliště provozují, nyní finišují přípravy na obnovení provozu po zimní přestávce. Spuštěný už je ohřev vody, provoz bude zahájený v závislosti na vhodném počasí na sklonku května či v průběhu června. Návštěvníci se mohou těšit na nově opravené sociální zázemí a prostor převlékáren, které prošly více než pětimilionovou rekonstrukcí, připravené jsou také novinky pro sportovní vyžití.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Přípravy nyní běží v plném proudu. Hlavní bazén už je sice napuštěný, současně je ale třeba zprovoznit také veškeré související technologie, jako jsou čerpadla, úpravna vody a podobně, a celkově připravit zázemí koupaliště,” popisuje jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Aquapark se připravuje na zahájení sezóny. FOTO: Pavla Komárková

Loni blanenské koupaliště zahájilo provoz až poslední týden v červnu. Start sezóny totiž zbrzdila opatření související s COVID-19 a také nucená výměna filtrační technologie. Provozovatel věří, že letos se podaří brány koupaliště veřejnosti otevřít dříve. 

„S ohledem na uzavřený vnitřní bazén se snažíme provoz zahájit opravdu co nejdříve. Napuštěno máme o měsíc dříve než loni, počkat budeme muset ještě na výsledky rozboru vody a také na to, až se podaří vodu v bazénu vyhřát na potřebnou teplotu. Na ohřevu vody sice už nyní pracují tepelná čerpadla, závislí ale budeme hlavně na počasí. Když bude i v noci teplo, mohli bychom otevřít už na konci května, pokud ale teplota bude v noci dál klesat na šest stupňů, na zahájení provozu to nebude,” vysvětluje Grünwald.

FOTOGALERIE
Aquapark je napuštěný. Čeká se na vhodné počasí

Aquapark letos nabídne nově zrekonstruované prostory sociálního zázemí. FOTO: Pavla Komárková

Celkem fotografií:  17

Aquapark letos nabídne nově zrekonstruované prostory sociálního zázemí, které prošly kompletní opravou kanalizace, izolace i vnitřních rozvodů za více než pět milionů korun. Do nich se v těchto dnech bude instalovat mobiliář. Nové lavičky doplnily i okolí hlavního bazénu.

Zaměstnanci Služeb Blansko letos slibují také rozšíření možností sportovního vyžití – zrekonstruované je hřiště na pétanque, těsně před spuštěním provozu zázemí koupaliště doplní také dva nové venkovní stoly na stolní tenis. Chystají se i další novinky.  „Sportovní vybavení na beach volejbal, pétanque i ping-pong si návštěvníci budou moci vypůjčit oproti vratné záloze na pokladně,”  doplňuje vedoucí provozu Pavel Ševčík.

Na vylepšení se pracuje také na okolních sportovištích. Na tenisových kurtech byly na sklonku loňského roku instalovány automatické závlahy. Opravy probíhají také na zimním stadionu, kde nyní probíhá technologická odstávka. Tam se rekonstruují koupelny a některé prostory dostávají novou výmalbu.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení