Na dětském hřišti na Zborovcích přibudou nové herní prvky

8. července 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 2262×

Dětské hřiště na sídlišti Zborovce dostane nové atrakce. Na ploše mezi bytovými domy přibudou tři nové herní prvky a workoutová sestava. Úpravy hřiště začnou v pondělí 11. července a potrvají do začátku srpna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Modernizaci a doplnění hřiště na Zborovcích si vyžádali sami rodiče, kteří je navštěvují se svými dětmi. Pokud to finanční možnosti dovolují, město se snaží těmto požadavkům vyjít vstříc, a to nejenom na tomto sídlišti. Letos se tak budou osazovat nové herní prvky i na dalších místech v Blansku,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Původní herní sestavu nahradí nová atrakce. FOTO: Michal Záboj

Dětské hřiště na Zborovcích by mělo zůstat po celou dobu rekonstrukce přístupné. Pracovat se bude po etapách.

„Práce se budou přesouvat po jednotlivých částech hřiště podle toho, na které atrakci se zrovna bude pracovat. K tomu budeme využívat mobilní oplocení. Omezení tedy návštěvníci sice pocítí, ale nikdy nebude uzavřené celé hřiště,“ uvedla Leona Mazourková z odboru správy a rozvoje města.

V pondělí 11. července se v dolní části plochy u stávajících fitness prvků začne osazovat workoutová sestava. Ve stejném čase budou pracovníci dodavatelské firmy na hřišti doplňovat nový herní prvek s názvem lev.

O týden později, 18. července, se pro návštěvníky uzavře centrální věžová sestava. Tu zcela nahradí nová atrakce drak Oskar, která bude umístěna na ploše zhruba 13x20 metrů. Poslední novinkou bude několikametrová balanční stezka v dolní části hřiště.

FOTOGALERIE
Na dětském hřišti na Zborovcích přibudou nové herní prvky

Původní centrální věžovou sestavu nahradí nová atrakce drak Oskar. VIZUALIZACE: archiv města

Celkem fotografií:  15

Na hřišti již v rámci modernizace byly provedeny nátěry některých laviček nebo oprava vstupní branky. Na podzim se ještě počítá s výsadbou stromů.

Práce mají podle plánu skončit do 2. srpna. Náklady na modernizaci hřiště činí asi jeden milion korun.

Město letos plánuje investovat do dětských hřišť také na dalších místech. Nové herní prvky jsou například již v Palackého ulici.

„Do konce července pak bude na ploše u bytových domů ve Dvorské ulici vybudován nový solitérní herní prvek s velkou pískovou dopadovou plochou. Bude to náhrada za zrušené pískoviště. Letos také začne první etapa regenerace vnitrobloku na Poříčí, kde se rovněž počítá s novým dětským hřištěm,“ dodal starosta Crha.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení