Sportovní hala v Mlýnské ulici má opravenou střechu i palubovku

19. září 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1335×

Na hale v Mlýnské ulici na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka skončila rekonstrukce střechy. Opravy vyřešily dlouhodobější problémy se zatékáním. Oproti původním plánům má sportoviště také opravenou palubovku nebo novou výmalbu. Nově natřené jsou také lavice a další prvky v hledišti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Práce na střeše a v interiéru haly začaly v červenci letošního roku. Z bezpečnostních důvodů muselo být sportoviště během rekonstrukce uzavřené. Ode dneška už jej mohou opět využívat sportovci.

„Práce na střeše zahrnovaly demontáž staré lepenky, srovnání povrchu, dále novou hydroizolaci a tepelnou izolaci, výměnu  ventilátorů pro lepší cirkulaci vzduchu a kompletní klempířské práce. K tomu se provedla výměna výplní oken, oprava původní palubovky, kompletní výmalba všech zdí včetně opravy omítek v chodbě, v sociálních zařízeních a ve vstupní hale. Nových nátěrů se dočkalo také hlediště,“ popsal Michael Vladík, jednatel dodavatelské firmy MIV Trade.

Stavební úpravy přišly asi na 7 milionů korun s DPH a navázaly na předchozí rekonstrukci vodovodu a kanalizace v okolí haly. Díky nim minulý rok město v hale opravilo toalety pro ženy a pro muže, které se nacházejí v suterénu a v prvním nadzemním podlaží. Náklady činily asi 1,5 milionu korun. 

„V hale ASK do budoucna ještě zbývá dokončit rekonstrukci šaten, připraven je ale zejména projekt odvlhčení budovy. Ten by mohl přijít na řadu příští rok na jaře. Sportoviště se tím pádem dostane do uspokojujícího stavu. Rekonstrukce se plánuje také v hale na Údolní, kde chceme přistavět nové prostory, vybudovat hlediště a celkově halu opravit, aby mohla i nadále sloužit svému účelu,“ podotkl starosta Jiří Crha.

FOTOGALERIE
Hala ASK má opravenou střechu a palubovku

Hala má opravenou střechu. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  22

Hala na nynějším Sportovním ostrově Ludvíka Daňka byla dokončena v roce 1959 a původně sloužila pro potřeby TJ Spartak Metra Blansko. Sportoviště s kapacitou hlediště 400 diváků lze využít pro basketbal, volejbal, florbal, házenou nebo gymnastiku. Město Blansko je majitelem haly od roku 2011, kdy ji spolu s dalšími sportovišti převzalo od sportovních klubů.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení