Fotbalisté FK Blansko vyhráli poslední tři utkání a přezimují na desátém místě tabulky

22. listopadu 2022, sport, přečteno: 708×

Moravskoslezská fotbalová liga pokračovala třemi listopadovými zápasy. Ve všech těchto utkáních fotbalisté FK Blansko zvítězili. V tabulce jim tak po podzimní části nakonec patří desáté místo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Do Blanska přijel v sobotu 5. listopadu Hodonín, kterému před zápasem patřilo klidné 7. místo. Hodonín mohl jít již ve 4. minutě do vedení, Bohun ovšem po nedorozumění obrany netrefil odkrytou branku. O šest minut později tedy otevřel brankový účet zápasu na druhé straně Kapur. Blansko si do poločasu vypracovalo zásluhou Jaroše a Thona tříbrankový náskok, zatímco Hodonín další dvě stoprocentní příležitosti neproměnil.

Z utkání blanenských fotbalistů. FOTO: Josef Kratochvil

Během deseti minut druhého poločasu Blansko navýšilo své vedení, když se podruhé v utkání prosadili Jaroš s Thonem. Hodonín se snažil s nepříznivým stavem něco dělat, ale čtvrthodiny před koncem se radovali opět blanenští, když se prosadil kapitán Smrčka. Hosté korigovali až v 80. minutě brankou Jágera. Blansko tedy po zodpovědném a koncentrovaném výkonu zvítězilo vysoko 6:1.

„Dnes nám vycházelo úplně všechno, nevím, čím to bylo. Prakticky všechny šance, co jsme měli, jsme dokázali proměnit. Jsem za to rád, jedná se pro nás o důležité body,“ vyjádřil se po utkání dvougólový střelec Karel Jaroš.

K poslednímu venkovnímu utkání podzimu zajížděli blanenští fotbalisté v neděli 13. listopadu na půdu Znojma. Oba týmy dělily před utkáním v tabulce pouhé 2 body. Z rodinných důvodů scházel hlavní kouč Vorlický, mužstvo tedy vedl jako hlavní trenér Erik Mihola.

Z utkání blanenských fotbalistů. FOTO: Josef Kratochvil

Blansko přežilo úvodní nápor domácích a postupně se dostalo do zápasu. V 17. minutě se hlavou prosadil Jaroš, jehož branka byla v prvním poločase zároveň jedinou. Do druhého poločasu vstoupilo Znojmo aktivně a dostalo hosty z Blanska pod tlak. Odměnou jim bylo v 68. minutě vyrovnání z kopačky Goncalvese. Své mužstvo v následujících minutách podržel brankář Nešetřil a za neproměněné šance domácích přišel trest. Osm minut před koncem se po centru Chyly prosadil Filip Holman a Blansko už vedení nepustilo. Po výhře 2:1 si blanenský tým připsal veledůležité tři body a poskočil tabulkou směrem vzhůru.

 „Nebyl to z naší strany asi moc pohledný zápas, nechytili jsme začátky obou poločasů. Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa, zbytečně jsme se nechali zatlačit na vlastní půlce, z čehož pak pramenily šance soupeře. Na druhou stranu to ukázalo, jaký má náš tým charakter. V poločase jsme si řekli, že když to nejde fotbalově, tak to odjezdíme a urveme body nasazením a bojovností. I takové zápasy jsou a jsem rád, že jsme to zvládli. Nakonec se ukázalo, jak je důležité míti Filipa,“ hodnotil vystoupení ve Znojmě asistent trenéra Erik Mihola.

V derniéře podzimní části hostilo Blansko celek z Vítkovic, který se se čtyřmi body krčí na úplném dně třetiligové tabulky. Utkání bylo kvůli povětrnostním podmínkám přesunuto na umělý povrch v Mlýnské ulici. Blanenským skvěle vyšel vstup do utkání, když po dvou brankách Jaroše vedli již ve 13. minutě 2:0. Poté to byl na rozměrově menším hřišti spíše boj. Sympaticky hrající Vítkovice mohly ve 36. minutě vstřelit kontaktní gól, svoje mužstvo však podržel brankář Kalina.

Z utkání blanenských fotbalistů. FOTO: Josef Kratochvil

Vítkovice se ve druhém dějství dál tlačily dopředu, ale utkání zlomila Kapurova branka z 67. minuty. Blansko po tomto gólu začalo jasně dominovat a ještě několik slibných akcí nedotáhlo do zdárného konce. Pět minut před koncem se přímo z rohového kopu prosadil Crhan a upravil tak na konečných 4:0. Blanenští tedy zakončili podzim třetím vítězstvím v řadě a vyšvihli se na 10. místo v tabulce, která je však nesmírně vyrovnaná.

V sobotu 26. listopadu se FK Blansko představí ve sportovní hale na Údolní na Memoriálu Dana Němce. Turnaj začíná v 8:00 hodin.

FK Blansko – FK Hodonín 6:1 (3:0)

Branky: 10. Kapur, 25. a 48. Jaroš, 28. a 55. Thon, 75. Smrčka – 80. Jáger

Sestava: Nešetřil – Feik, Černý, Blažík (78. Chyla), Kamenský – Dano (69. Alassane) – Thon (78. Psota), Jaroš (69. Rajčinec), Smrčka (C), Holman (78. Crhan) – Kapur

1. SC Znojmo – FK Blansko 1:2 (0:1)

Branky: 68. Goncalves – 17. Jaroš, 82. Holman

Sestava: Nešetřil – Feik, Černý, Blažík, Kamenský – Dano – Chyla (90+4. Rajčinec), Smrčka (C), Jaroš (75. Tulajdan), Holman – Kapur

FK Blansko – MFK Vítkovice 4:0 (2:0)

Branky: 11. a 13. Jaroš, 67. Kapur, 85. Crhan

Sestava: Kalina – Chyla, Černý, Blažík (54. Tulajdan), Feik – Dano – Thon (52. Rajčinec), Smrčka (C), Jaroš (81. Alassane), Holman (81. Crhan) – Kapur (81. Psota)

Zdeněk Veselý ml., FK Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení