Hráčky a hráči BK Blansko vyhráli turnaj basketbalových přípravek

4. prosince 2022, sport, přečteno: 632×

Dvanáct děvčat a dva kluci z Basketbalového klubu Blansko do Podolí u Brna se v neděli 27. listopadu vydalo na svůj druhý nadregionální turnaj U10. Jako téměř vždy jsme nastoupili vesměs proti chlapeckým týmům. Pořadatelé akce pro všechny hráče a hráčky nachystali překvapení. Při zahájení se dostavila bývalá reprezentantka a nejlepší hráčka Evropy Hana Horáková, která s dětmi provedla společné předzápasové rozcvičení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

A pak už to začalo. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácímu týmu SK Renocar Podolí. Podolští kluci nastupovali proti našim princeznám (Domča a Víťa už si zvykli, že na ně všichni mezi tolika dívkami zapomínají) v pohodě a s úsměvem na tváři. Hned s úvodním vyhozením se z princezen staly v dračice a soupeř se nestačil divit. Při velmi dobré obraně, se nám dařilo získávat míče a z toho dávat lehké koše. Výsledek 41:13 mluví za vše.

Hráčky a hráči BK Blansko (v modrém) na turnaji. FOTO: archiv BK Blansko

Jako druhý nás čekal tým Sokol Kohouti Babice. Kohouti se již poučili a věděli, že nevinný úsměv dívek a ladné pohyby našich princezen není radno podcenit. Do zápasu tedy vstoupili se zápalem a odhodláním nám nic nedarovat. Zápas se nám ale moc nepovedl, z počátku jsme sice vedli s dostatečným náskokem, ale pak jsme vypustili obranu a nedařilo se nám dávat koše ani z vyloženě jasných šancí. Paní Štěstěna ale stála při nás a zápas jsme vyhráli 33:32.

Poslední zápas turnaje jsme sehráli proti týmu OSB Olomouc. Na olomoucké kluky jsme již narazili před čtrnácti dny na turnaji v Lanžhotu, kde jsme je porazili. Ani tentokrát se nic nezměnilo a vítězství 41:26 bylo příjemné.

V průběhu turnaje se mezi zápasy pro zpestření trochu soutěžilo, celkem nás tedy čekaly tři soutěže – střelecká, nahrávková a driblinková. Vždy soutěžily týmy po pěti členech a každý hráč se mohl zúčastnit pouze jedné soutěže. První soutěž byla střelecká. Nastoupily v ní Lea Krátká, Šárka Broďáková, Barča Kiselová, Valča Kouřilová a Áďa Pokorná. V nahrávkové soutěži nastoupili naši nejmladší benjamínci Ella Czetmayerová, Stáňa Červenková, Barča Došlová, Domča Krátký a Víťa Pokorný. K třetí driblikové soutěži, kde museli hráči stavět při driblinku pyramidu z kelímků, nastoupily Paťa Opustilová, Míša Fleková, Anička Dražilová, Klárka Sedláková a Ella Czetmayerová. Všichni v soutěžích bojovali a snažili se, co jim síly stačily. A jak to dopadlo? Všechny blanenské týmy se umístily na stejném místě, vždy první.

FOTOGALERIE
Hráčky a hráči BK Blansko vyhráli turnaj basketbalových přípravek

Hráčky a hráči BK Blansko vyhráli turnaj basketbalových přípravek. FOTO: archiv BK Blansko

Celkem fotografií:  8

Děkujeme všem rodičům za podporu a drží nám pěsti ve chvílích dobrých i zlých. Děkujeme  městu Blansko, Jihomoravskému kraji, Národní sportovní agentuře, DDM Blansko a společnosti MSIDE s.r.o., protože bez vás by to také nešlo.

Vendy Krátká, trenérka mládeže. BK Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení