Začíná fotosoutěž Ptáci v zimě, fotit lze až do 20. března

16. prosince 2022, kultura, přečteno: 999×

Město Blansko vyhlašuje fotosoutěž na téma Ptáci v zimě. Vyfotografujte přímo v Blansku nebo v jeho místních částech volně žijící opeřence. Zachytit můžete zvířecí návštěvníky veřejného prostranství ve městě, ptáky ve volné přírodě ale také například na vlastní zahradě či na krmítku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Přihlásit se můžete do jedné ze dvou kategorií, samostatně soutěží děti a mládež do 15 let a autoři starší 15 let. Zasílat lze fotografie o velikosti maximálně 2100 × 1400 px. Pro pořízení kvalitní fotografie je vhodné využít fotoaparát s objektivem umožňujícím přiblížení. Originál prosím uchovejte v plném rozlišení pro případné zveřejnění v rámci výstavy.

ptaci-soutez-50189-7180_800.jpg

Jak fotit ptactvo v zimě přiblíží lednová přednáška v knihovně. FOTO: Ivo Stejskal

Každý autor může zaslat maximálně pět fotografií. O konečném pořadí bude rozhodovat technická i obsahová kvalita pořízené fotografie, porota si vymezuje právo udělit také další ocenění, například za unikátnost pořízeného záběru. Na oceněné autory čekají věcné odměny, vítězové se mohou těšit také na poukazy na fotoslužby.

Snímky můžete pořizovat a zasílat do 20. března na e-mail: fotosoutez@blansko.cz nebo přes webový formulář na adrese https://www.blansko.cz/fotosoutez/. Spolu se zaslanými fotografiemi uveďte jméno, věk, telefonní kontakt a přesné místo pořízení snímku. Zasláním fotografií autoři souhlasí s jejich využitím pro účely výstavy a propagace soutěže i se zpracováním osobních údajů.

kalendar-58722-6176_1600.jpg

Městský kalendář je k dostání v informační kanceláři Blanka. FOTO: Soňa Krátká

Pokud nevíte, jak nejlépe ptáky v zimě zdokumentovat, můžete se přijít inspirovat ve středu 4. ledna v 18:00 hodin do městské knihovny na přednášku fotografa Ivo Stejskala, autora nového městského stolního kalendáře na rok 2023. V kalendáři, jsou zachyceny desítky druhů volně žijících ptáků, kteří obývají Blansko a jeho nejbližší okolí. Těšit se můžete na promítání fotografií i rady a tipy, jak je pořídit. Kalendář je k zakoupení v informační kanceláři Blanka.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení