Basketbalové týmy BBK Blansko přivezly dvě výhry

21. února 2023, sport, přečteno: 977×

Dva týmy basketbalového klubu BBK Blansko hrály v sobotu 18. února turnaje tří družstev na hřištích soupeřů. A do Blanska si shodně přivezly po jedné výhře a jedné prohře.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celek do 13 let se musel v Brně obejít bez tří hráčů, což se projevilo na konečném výsledku v souboji s Basketem Brno, který doma vloni na podzim v plné síle blanenští porazili. Oslabená sestava i přesto dokázala zvítězit v druhém zápase s Jihlavou, která sice měla výškovou převahu, ale šikovnost a bojovnost byla na straně BBK Blansko.

Tým BBK Blansko U13. FOTO: archiv klubu

OP U13:

BBK Blansko – Basket Brno 33:73

Body: Kříž D. 19, Kakáč E. 7, Klimeš V. 3, Komárek J. 2, Kříž S. 2.

BBK Blansko – Vysočina Jihlava 65:46

Body: Kříž D. 25, Kakáč E. 16, Kříž S. 8, Komárek J. 6, Klimeš V. 4, Sojka M. 3, Orgodol U. 2, Kučera H. 1. 

FOTOGALERIE
Basketbalové týmy BBK Blansko přivezly dvě výhry

Tým BBK Blansko U11. FOTO: archiv klubu

Celkem fotografií:  5

Basketbalisté kategorie U11 se vydali do Podolí u Brna, kde byla jejich prvním soupeřem převážně děvčata z Jiskry Kyjov.

„Do začátku zápasu jsme nenastoupili moc dobře, chyběla nám obrana a první čtvrtina tak byla vyrovnaná. Do druhé už jsme vstoupili mnohem koncentrovaněji a vyhráli ji rozdílem 20 bodů. Druhý poločas už byl plně v režii našich hráčů, kteří svůj náskok navyšovali až do posledního hvizdu rozhodčího.

Po malé přestávce na svačinu jsme nastoupili proti domácímu týmu z Podolí. Zápas byl od první minuty vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. My jsme ale potřebovali mnohem více pokusů na úspěšné zakončení než soupeř a proto jsme zápas nedotáhli do vítězného konce,“ zhodnotila zápasy trenérka Helena Špačková.

OP U11:

Jiskra Kyjov – BBK Blansko 28:68

Body: Oláh N. 22, Dračka L. 14, Musil J. 12, Školař E. 6, Hilšer S. 4, Mandal 4, Demovičová E. 2, Dvořák D. 2, Blažek V. 2.

SK Renocar Podolí – BBK Blansko 49:43

Body: Musil J. 16, Dvořák M. 9, Školař E. 6. Oláh N. 5, Dračka L. 3, Blažek V. 2, Hilšler S. 2.

kaj

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení