Blanenský ženský softball je po letech znovu v akci

19. února 2023, sport, přečteno: 903×

Poprvé od roku 2018 se v rozpise ženského softballového turnaje znovu objevila i jména hráček z Olympie. Nový tým je složený z letošních juniorek, pro které je ženská soutěž k nabytí dalších herních zkušeností nad rámec jejich regulérní 2. ligy juniorek, a žen, které do tohoto roku bohužel neměly v OB kvůli nedostatku starších hráček kategorii.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První letošní turnaj Moravské ligy žen se odehrál v Kunovicích 14. ledna. Pro blanenský ženský tým to byla spíše zkouška, která měla ukázat, jak na tom hráčsky je, a příležitost se sehrát a připravit na letošní sezónu. Olympanky skončily na posledním čtvrtém místě. První zápas proti Kunovicím byl víceméně rozehrávací a skončil vítězně pro Kunovice 4:1. Další dva zápasy hrály Olympanky již velmi vyrovnaně, s trnavským týmem Panthers se rozešly smírně 3:3 a s druhým slovenským týmem Apollo Bratislava prohrály o bod 3:4.

Blanenské softballistky. FOTO: archiv klubu

Druhý turnaj Moravskoslezské ligy žen proběhl v sobotu 11. února, tentokráte v hale v Otrokovicích. I přes oslabení týmu odehrály Olympanky kvalitní zápasy, v nichž se svými zákroky v poli i na metách blýskly nejen hráčky, jejichž hlavní soutěží je liga juniorek, ale i hráčky, které se k pravidelnému hraní teprve vrátily po nucené pauze. Kvalitativně tedy určitě velké zlepšení oproti prvnímu turnaji v lednu. Blansko si připisuje výhru proti týmu Trnava Panthers 8:1 a následně poměrem 5:0 poráží SK Sever Brno.

Po druhém utkání přichází pauza mezi zápasy, která se však stává blanenským ženám osudnou. V posledním utkání proti týmu Snails Kunovice se z ní nemohou probrat. Po většinu zápasu se Olympankám díky opravdu skvělému nadhozu soupeřek nedaří ani dostávat na mety, natož k doběhu pro body. I přes znatelné zlepšení výkonů v poslední části zápasu vítězí Kunovice 3:1.

Olympanky si však oproti lednovému turnaji znatelně polepšily a na turnaji čtyř týmů končí druhé, což je pro trenérky Renatu Hráčkovou a Petru Voet určitě příjemný přislib do nadcházející sezóny.

Radka Sitarová, Olympia Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení