Veranda na Obůrce se dočkala další etapy oprav

9. března 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 1092×

Další etapu postupné rekonstrukce nyní město dokončilo v objektu Verandy na Obůrce. V minulosti už nechalo opravit střechu budovy. V zatím poslední etapě se úpravy budovy, kterou využívá zejména tamní občanská aktivita pro pořádání kulturních a společenských akcí, soustředily na vnitřní prostory.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zřejmě největší změnou, kterou návštěvníci Verandy zaznamenají, je nové hygienické zázemí v přízemí. K dispozici teď mají zrekonstruované toalety pro ženy, muže i pro osoby tělesně hendikepované.

V zatím poslední etapě se úpravy Verandy soustředily na vnitřní prostory. FOTO: Petr Mráček

„Zatím poslední etapa úpravy objektu zahrnovala kromě nového hygienického zázemí také dispoziční úpravy v přízemí, na které mohou v budoucnu navázat další rekonstrukce. Zasypán byl nevyužívaný podzemní prostor, doplněna podlaha hlavního sálu a oddělilo se přísálí od budoucího skladu a garáže. V prvním patře byla zřízena technická místnost pro umístění plynového kotle,“ popsal úpravy objektu Petr Mráček s oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

V areálu se v roce 2022 také provedly nové přípojky inženýrských sítí pro objekt. Konkrétně se jednalo o napojení místního rozhlasu, dešťové kanalizace s retencí a vsakem, splaškové kanalizace, hotová je také přípojka plynovodu. V roce 2021 Veranda získala nový střešní plášť a klempířské prvky.

„Do areálu Verandy se dlouhá léta neinvestovalo a na stavu objektu to bylo znát. Nynější úpravy se realizují po dohodě s místní občanskou aktivitou, která na projektu aktivně spolupracuje. Veranda je totiž místem s bohatou tradici na Obůrce je jediným zázemím pro větší společenské akce,“ uvedl starosta Jiří Crha.

FOTOGALERIE
Veranda na Obůrce se dočkala další etapy oprav

V roce 2021 Veranda dostala nový střešní plášť. FOTO: Petr Mráček

Celkem fotografií:  7

Verandu využívá občanská aktivita Obůrky společně s místními dobrovolnými hasiči. Během roku se v areálu koná řada akcí, jako je například tradiční pochování basy, dětský den, loučení s prázdninami, svatomartinská oslava nebo silvestrovské posezení. Proslulé jsou také letní taneční zábavy Pytlácká a Hasičská. Prostory je ale možné po dohodě se zástupci občanské aktivity a se souhlasem města uvolnit i k pronájmům třetích osob.

„Jsme velmi rádi, že město vyslyšelo naše požadavky a do rekonstrukce areálu se pustilo. Veranda totiž pro obyvatele Obůrky představuje srdeční záležitost. Je to jediné místo, kde se můžeme celoročně scházet a kde můžeme organizovat naše kulturní, společenské nebo i sportovní akce. Podporujeme budoucí využití areálu na akce města i soukromý pronájem,“ podotkl předseda občanské aktivity na Obůrce Miroslav Kolář mladší.

Úpravy Verandy zatím vyšly na asi 6,6 milionu korun včetně DPH. Ještě letos by na ně mohly navázat další drobnější úpravy. Jejich konkrétní podobu a harmonogram určí jednání mezi městem a  občanskou aktivitou.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení