Blansko hostilo Mezinárodní turnaj záchranářů v ledním hokeji

7. dubna 2023, sport, přečteno: 801×

Mezinárodní turnaj záchranářů v ledním hokeji se letos konal na zimním stadionu v Blansku. Zúčastnilo se ho deset mužstev, zdravotničtí záchranáři z devíti krajů České republiky a také zástupci Bratislavy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

K vidění byly krásné souboje na ledě plné odhodlání, nadšení a nadějných akcí, z nichž řada skončila pukem v síti. Nejcennější kov nakonec získali zdravotníci z Moravskoslezského kraje, stříbro brali zástupci hlavního města Prahy, z bronzu se radoval Kraj Vysočina. Čtvrtí skončili jihočeští záchranáři.

„Ve skutečnosti jsou vítězové všichni účastníci turnaje. Bylo to o radosti ze hry, o fair play, o setkávání s kolegy a přáteli. Jsem moc rád, že se to vydařilo, že jsme si dokázali v tomto hektickém období udělat čas i na sport,“ říká Jan Veteška, hlavní organizátor mezinárodního klání a střelec několika gólů.

„Děkuju všem klukům z našeho týmu, speciálně kapitánovi Aleši Plhoňovi, který mi pomáhal ze všech sil, když jsme to tu všechno chystali. Velký dík patří také kolegům z ostatních záchranek, kteří na turnaj přijeli. A děkuji i vedení naší záchranky za podporu,“ doplnil Jan Veteška.

FOTOGALERIE
Blansko hostilo Mezinárodní turnaj záchranářů v ledním hokeji

Blansko hostilo Mezinárodní turnaj záchranářů v ledním hokej. FOTO: archiv ZZS JMK

Celkem fotografií:  5

Individuální ceny si odvezli reprezentanti Moravskoslezského kraje. Nejlepším střelcem turnaje se stal Ondřej Kasperlík, vítězem kanadského bodování pak Jaroslav Kopáč, Cenu Adama Koutného pro nejlepšího gólmana turnaje obdržel Martin Glac. Trofej byla pojmenována po malém hokejistovi HC Olomouc, který nedávno zemřel po tragické nehodě.

Michaela Bothová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby JmK 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení