V ulicích Blanska začaly opravy výtluků

26. dubna 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 865×

Od dnešního dne by měli řidiči na komunikacích v Blansku dbát zvýšené opatrnosti. Během následujících týdnů totiž se mohou potkávat s technikou a pracovníky firmy, která provádí opravy výtluků. Rekonstrukce bude probíhat ve dvou fázích, první z nich jsou opravy v ulicích města, na ně navážou práce v městských částech.

Lokální vysprávky výtluků na místních komunikacích zahájila firma DEAS, spol s.r.o. ve středu 26. dubna na sídlišti Zborovce, kde se oprav nejvíce poničených míst po zimě jako první dočkala Okružní ulice. Následně se práce přesunuly do ulice Pekařská.

vytluky-86900-1788_800.jpg

První letošní opravy výtluků proběhly na Zborovcích. FOTO: Leona Voráčová

„Opravovat povrchy na silnicích jsme začali od severního konce města. Pokračovat budeme směrem na jih, tedy až budeme hotovi na Zborovcích. Opravy výtluků se dál přesunou přes ulici Bezručovu a Divišovu na sídliště Sever, kde evidujeme nejvíce vysprávek v ulici Dvorská. Práce zakončíme v jižní části města a navážeme druhou fází oprav, která se bude týkat blanenských městských částí,“ uvedl Martin Veselý z firmy Deas.

V centru města se lokálních oprav dočkají například ulice Seifertova, Havlíčkova, Komenského, Dolní a Horní Palava nebo Úvoz. V jižní části Blanska jsou práce naplánovány v ulici Těchovská, Pod Javory, Jasanová a Nad Čertovkou. Vysprávky jsou ale v plánu také na řadě dalších míst, celkem by se mělo opravit několik set míst.

vytluky3-61396-2252_800.jpg

Po vysprávkách ve městě se práce přesunou do místních částí. FOTO: Leona Voráčová

„Na lokální vysprávky výtluků letos město vyčlení minimálně čtyři miliony korun. Hotovo by mělo být v závislosti na počasí zhruba do prázdnin. Na závěr proběhnou také opravy na asfaltových chodnících v Blansku,“ doplnil vedoucí odboru správy a rozvoje města Milan Vítek.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů