Do práce jezdí na kole i pěšky. V květnu je čekají výhody

5. května 2023, ostatní, přečteno: 864×

Do práce na kole, koloběžce nebo pěšky v květnu opět vyráží více než tři desítky zaměstnanců městského úřadu. Město Blansko se už třetím rokem připojilo k výzvě Do práce na kole. Jejím cílem je zklidnit dopravu v ulicích měst a zpřístupnit ji cyklistům a chodcům. Připojit k výzvě se mohou týmy i jednotlivci, každoročně se jí účastní několik tisíc lidí po celé republice.

Registrace do květnové kampaně probíhá do neděle 7. května a zapojit se může kdokoliv. Kromě pracovních týmů to tedy mohou být rodiny, skupinky přátel nebo jednotlivci. Jejich úkolem je využívat pro cesty do práce nebo do školy a zpět jakýkoli bezmotorový dopravní prostředek nebo pěší chůzi. Každou takto absolvovanou trasu delší než 1,5 kilometru si každý účastník zapíše do svého profilu na webových stránkách projektu nebo pomocí aplikace. Započítávají se i mimopracovní pochůzky, sportování či výlety.

dpnk-foto-39541-6978_800.jpeg

Někteří účastníci výzvy z řad zaměstnanců městského úřadu. FOTO: Stanislav Mrázek

„Výzva podporuje všechny možné formy bezmotorové dopravy – kola, koloběžky, běh, chůzi, skejt nebo brusle. Nejde nám o počty kilometrů, ale celkově o změnu pohledu na dopravu ve městech a naše vlastní dopravní návyky,“ říká koordinátorka výzvy Dominika Lenthárová z pořádajícího spolku AutoMat.

Účastníky kromě dobrého pocitu a lepší fyzické kondice čekají nejrůznější celorepubliková zvýhodnění, například možnost jezdit na sdílených kolech zdarma nebo využívat zdarma aplikace s tipy na výlety.

dpnk-banner-31707-3800_800.png

Speciální zvýhodnění jsou připravena také v Blansku. Nejen pro zaměstnance městského úřadu, ale pro všechny účastníky výzvy je připravili blanenští podnikatelé, kteří nabízejí slevy na cyklistické potřeby, nápoje nebo třeba vstupenku do muzea. Výzvu, která probíhá od 1. do 31. května, podpořil stejně jako vloni Bar Koruna, kavárna CoCo Cofee, prodejna sportovních potřeb Cyklo Bike Sport, Hotel Olberg v Olomučanech, Muzeum Blanenska a kavárna a prodejna zdravé výživy U Vláčku.

Výhody pro registrované účastníky výzvy Do práce na kole v Blansku platné do konce května:

Bar Koruna – k jakékoliv kávě voda Rajec zdarma

CoCo Coffee – při zakoupení horkého nápoje (káva, čaj, čokoláda) voucher na 50% slevu na espresso či lungo

Cyklo Bike Sport – sleva 15 % na cyklodoplňky

Hotel Olberg – k jakékoliv objednávce z jídelního či nápojového lístku nealko nápoj zdarma

Muzeum Blanenska – 50 % sleva na vstupné

U Vláčku – jakákoliv káva za cenu 25 Kč

Podrobnější informace a možnost registrace najdete na webu www.dopracenakole.cz.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů