OBRAZEM: Blansko o víkendu žilo akcemi pod širým nebem

29. května 2023, ostatní, přečteno: 800×

S Městským divadlem Brno se diváci v pátek přenesli ze zámeckého nádvoří na hrad Karlštejn, prohlédnout si dravce v letu mohli v sobotu návštěvníci Domu přírody Moravského krasu. V klubu Suterén zahrála kapela VKV. Sobotní odpoledne patřilo vozům značky Trabant a v neděli zavedla účastníky komentovaná procházka do zámeckého parku.

Dvě představení za sebou sehrál soubor Městského divadla Brno v pátek na nádvoří zámku. Oblíbený muzikál Noc na Karlštejně hostilo Muzeum Blanenska v rámci tradičních letních inscenací. Diváci se mohli osvěžit točeným pivem nebo nápojem z nabídky čajovny Ulita.

park-79805-3117_800.jpg

Účastníci procházky poznávali dřeviny i historii zámeckého parku. FOTO: Lukáš Dlapa

Letové ukázky dravců nabídl v sobotu dětským i dospělým návštěvníkům Dům přírody Moravského krasu. Během Dne se Záchrannou stanicí Hluk si mohli vyzkoušet i přistání dravých ptáků na ruku a na památku se vyfotografovat.

Na náměstí Republiky se v sobotu odpoledne konalo setkání a výstava vozidel Trabant. Příznivci veteránů, kteří se do Blanska sjeli z celé republiky, zakončili sraz spanilou jízdou Blanskem.

Kapelu VKV si přišli poslechnout příznivci beatrockové muziky v sobotu večer do klubu Suterén ve Smetanově ulici. Akci pořádal spolek KVLTVRA.bka.

Městská knihovna Blansko společně s Muzeem Blanenska připravili jako upoutávku na červnový Víkend otevřených zahrad komentovanou procházku zámeckým parkem. Zájemci, kteří se sešli v neděli odpoledne na nádvoří, se s dendrologem Zdeňkem Špíškem a archeologem Markem Novákem vydali poznávat nejen stromy rostoucí v okolí zámku, ale dozvěděli se také o úpravách parku, jehož historie sahá do 18. století.

FOTOGALERIE
OBRAZEM:

Majitelé vozů Trabant se v sobotu setkali v Blansku. FOTO: Jan Šustáček

Celkem fotografií:  22

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů