Startuje 9. ročník unikátního charitativního běhu You Dream We Run

9. června 2023, ostatní, přečteno: 869×

Ve dnech 10. až 11. června 2023 se již podeváté sejdou vyznavači aktivního životního stylu, kterým současně nejsou lhostejné osudy lidí se zdravotním hendikepem nebo těžkým životním osudem. Ve sportovním areálu obce Ráječko, nedaleko hasičské stanice (přesun z důvodu rekonstrukce stadionu ASK Blansko) se zapojí do unikátní sportovně charitativní akce You Dream We Run.

You Dream We Run je největší ryze charitativní akcí konanou na území České republiky pod širým nebem. Jejím cílem je plnit sny dětem či dospělým osobám se zdravotním hendikepem nebo těžkým životním osudem. Do letošního ročníku se přihlásilo dvanáct zájemců o splnění snů. Za 8 let své existence dosud akce You Dream We Run splnila sny za více než 6,2 milionu korun. Další informace o charitativním běhu You Dream We Run lze najít na webu www.youdreamwerun.cz.

Podpořit sny lidí s hendikepem lze během nebo zakoupením triček. FOTO: Pavel Kupka

Stěžejní náplní akce You Dream We Run je 24hodinový štafetový běh družstev, složených z libovolného počtu účastníků jakéhokoli věku. Registrace jsou otevřeny do konce května, ale trička bude možné koupit také na místě během akce. Výtěžek z prodeje těchto triček a dalších propagačních materiálů s logem akce umožňuje plnit sny přihlášených hendikepovaných dětí a dospělých.

Další možností příspěvku je sbírka v rámci dárcovské platformy Donio, kde je možné přispět na plnění snů online. Ideální možnost pro ty, kteří se nemohou zúčastnit osobně nebo si nechtějí kupovat propagační materiály. Příspěvky na plnění snů mohou lidé posílat také přímo na transparentní účet 2600744766/2010. Zájem o akci trvale roste. V rekordním ročníku před vypuknutím pandemie koronaviru (2019) se na běžecké dráze vystřídalo 4 200 běžců ze 101 týmů, kteří dnem i nocí uběhli 59 143 kol na 400 m atletickém oválu. V roce 2019 se povedlo splnit patnáct přihlášených snů v hodnotě téměř 1,4 milionu korun.

Součástí akce je hudební program a další doprovodné aktivity, jako je např. malování na obličej, sportovní aktivity, skákací hrad, zajímavé workshopy a další. Každý rok se snažíme odstínu trička dát určitý přesah. Letos jsme se rozhodli s modrou barvou podpořit osvětu poruchy autistického spektra (PAS).

Spolek Prosen

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení