Hala stolního tenisu prokoukla. Díky penězům města a celoprázdninové brigádě

21. srpna 2023, zprávy z MěÚ, přečteno: 946×

Nové podlahy, šatny, stěny i nátěry a vyspravené hlediště mají nyní k dispozici hráči stolního tenisu v hale na Podlesí. Město do oprav prostřednictvím společnosti Služby Blansko investovalo přes tři sta tisíc korun. Část prací zajistily dodavatelské firmy, část přímo členové Klubu stolního tenisu Blansko. Ti v přízemní budově ze 60. až 80. let minulého století strávili přes léto v součtu několik tisíc brigádnických hodin.

„Nové jsou podlahy v šatnách i v hledišti herny stolního tenisu. Opravovala se i podlaha v klubovně. Opravovaly se také šatny včetně příček, výmalba prostor, došlo ale také na lokální opravy v dalších částech objektu na místech, které už to vyžadovaly,“ shrnul jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Opravenou halu pro stolní tenis už mohou členové KST Blansko využívat pro přípravu na novou sezónu. FOTO: Pavla Komárková

„Členové Klubu stolního tenisu Blansko se hned na začátku nabídli, že se zapojí brigádnicky, aby bylo možné ušetřit náklady na práci dodavatelských firem a díky tomu zajistit větší rozsah oprav. Vše proto bylo rozděleno na dodavatelskou část a pro část prací jsme zajistili jen materiál a podporu našich zaměstnanců a o provedení se postarali stolní tenisté,“ doplnil Zdeněk Grünwald.

Budova fungovala pouze s menšími opravami desítky let. Zásadnější úpravy byly spojené až s modernizací sociálního zázemí před devíti lety.

„Věděli jsme, že hala není v dobrém stavu, jak se postupně vše vyklidilo a odkrývalo, tak se ale objevovaly další a další věci a seznam oprav postupně narůstal. Nakonec kromě oprav nevyhovujících podlah došlo k opravě bednění okolo hracího prostoru, úpravy hlediště, zvětšily se ženské i mužské šatny a vznikl nový prostor, který chceme využívat jako šatnu pro veřejnost,“ popisuje Pavel Voráč, člen výboru a aktivní hráč KST Blansko.

Nakonec došlo i na obroušení a natření oken, radiátorů, rozvodů i zárubní, repasování původních laviček i věšáků, výmalbu všech stěn a řadu dalšího. Opravy podpořili i místní podnikatelé, do brigád se zapojili také rodiče malých tenistů.

FOTOGALERIE
Hala stolního tenisu prokoukla. Díky penězům města a celoprázdninové brigádě

Opravenou halu stolního tenisu už mohou členové KST Blansko využívat pro přípravu na novou sezónu. V září přibude i nový nátěr fasády. FOTO: Pavla Komárková

Celkem fotografií:  33

„Točili jsme se zde téměř denně, odpoledne a večer po práci i o víkendech. Aktivně se přes celé prázdniny pravidelně zapojovalo tak 30 – 40 lidí, kteří se různě střídali. Na hodiny se to snad ani nedá spočítat, hnal nás začátek sezóny, která začíná první zářijový víkend, chtěli jsme ale, aby před tím děti ještě trochu potrénovaly,“ vysvětluje Pavel Voráč.

Nově vybudované šatny doplnily také uzamykatelné skříňky, které Služby Blansko přesunuly z uzavřené budovy lázní. Tréninky se pravidelně rozběhnou tento týden.

Stolní tenisté plánují ještě dovybavení haly tak, aby bylo možné sledovat zápasy on-line. V průběhu září chtějí Služby Blansko zajistit nový nátěr fasády. I s ním by se náklady měly vejít do 350 tisíc korun.

Vysprávky by měly být dostatečné až do chvíle, než se stolní tenisté přesunou do nového. Město už připravuje projekt na rozšíření sportovní haly v Údolní ulici o nové hlediště. „Součástí projektu je také nové zázemí pro Klub stolního tenisu Blansko, jeho součástí by měl být prostor pro pět hracích stolů i zázemí šaten a sociální zařízení. Na větší závody by pak stolní tenisté mohli využívat sportovní halu,“ doplnil starosta Jiří Crha.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení