Ženy mohou opět využít slevu 200 korun na preventivní vyšetření prsů

16. srpna 2023, ostatní, přečteno: 1044×

V Nemocnici Blansko mohou ženy opět využít slevu na preventivní ultrazvukové nebo mamografické vyšetření prsů. Slevové poukazy nabízí organizace Aliance žen s rakovinou prsu v rámci projektu Ženy ženám. Samoplátkyně mohou mít od začátku srpna do konce prosince letošního roku toto vyšetření o 200 korun levnější.

Poukaz si mohou zájemkyně vyžádat na bezplatné AVON lince za zdravá prsa na telefonním čísle 800 546 546 nebo písemně na e-mailu aliance@breastcancer.cz. Poukázky budou distribuovány do vyčerpání zásob.

K vyšetření je pak nutné objednat se buď přes rezervační systém na webových stránkách www.nemobk.cz, nebo na telefonním čísle 516 838 185 či na bezplatné lince 800 149 485, případně osobně na recepci radiodiagnostického oddělení.

Ženy nad 45 let mohou využít program nazvaný mamografický screening, v rámci něhož mají každé dva roky nárok na vyšetření hrazené zdravotní pojišťovnou. Ženy ve věku od 40 do 45 let mají možnost absolvovat mamografické vyšetření jako samoplátkyně – v Nemocnici Blansko stojí 800 Kč. Do 40 let se provádí pouze ultrazvukové vyšetření, jehož cena je 500 Kč. Kromě AVON poukazů je možné využít příspěvků zdravotních pojišťoven, jež některá vyšetření proplácí v rámci benefitů – podmínky je nutné zjistit si u dané pojišťovny.

Stačí, když originál poukázky předloží žena ve zdravotnickém zařízení v den vyšetření. Doplácí pak pouze zbytek ceny za provedené vyšetření podle aktuálního ceníku. Výsledná částka po odečtení slevy je tedy 600 Kč za mamograf a 300 Kč za ultrazvuk.

Dvěstěkorunový poukaz mohou využít ženy jakéhokoliv věku, tedy i pacientky starší 45 let, které nechtějí čekat dva roky na další preventivní vyšetření a rozhodly se je podstoupit každý rok.

Preventivní vyšetření prsů je velmi důležité, protože dokáže zachytit nádory v počátečním stadiu, o nichž pacientka nemá ani tušení. A včasná diagnostika je základním předpokladem úspěšné léčby! Případné jakékoliv dotazy týkající se problematiky onemocnění prsu lze posílat na e-mail: mamo@nemobk.cz.

Vladimíra Danihelková, ředitelka Nemocnice Blansko

Marie Kalová, tisková mluvčí Nemocnice Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení