Veletrh středních škol žákům nabízí informace o studiu i praktické ukázky

12. října 2023, ostatní, přečteno: 842×

Inspiraci při výběru střední školy mohou ve čtvrtek 12. října žáci devátých tříd najít v blanenském Dělnickém domě. Koná se tam totiž Veletrh středních škol, na kterém své studijní obory představuje všech jedenáct škol z regionu a dvě školy z Brna, které nabízejí studium hendikepovaným žákům. Akce potrvá do 17:00 hodin a je přístupná také rodičům žáků.

Střední školy se prezentují na stáncích v hlavním sále Dělnického domu. Pro své budoucí studenty kromě základních informací o studiu nachystaly také praktické ukázky z výuky a další atrakce.

„Některé střední školy si na veletrh pozvaly i firmy, se kterými spolupracují, takže žáci mají možnost se seznámit i se zaměstnavateli, u kterých by mohli třeba v budoucnu pracovat. Naším cílem je uspořádat veletrh poutavou formou tak, aby školáci neobdrželi jenom letáčky a strohé informace, ale mohli si na všech stáncích něco vyzkoušet, nebo i vyrobit,“ uvedla Radka Ježková ze Vzdělávacího institutu pro Moravu.

Veletrh v Dělnickém domě během dne navštíví na 650 žáků osmých a devátých tříd ze všech čtrnácti základních škol v regionu. Jejich dopravu na místo i zpět zajišťují autobusy, které vypravují přímo organizátoři veletrhu. Akce, která potrvá do 17:00 hodin, je přístupná také široké veřejnosti.

„Novinkou letošního roku je modernější pojetí vizuálu veletrhu ale také například anketa, ve které mohou žáci označit tři střední školy a tři firmy, které je nejvíce zaujaly. Pokud anketní lístek odevzdají, dostanou drobné občerstvení a propagační předměty,“ podotkla Ježková.

FOTOGALERIE
Veletrh středních škol žákům nabízí informace o studiu i praktické ukázky

Veletrh středních škol v Dělnickém domě v Blansku. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  40

Veletrhy středních škol v celém Jihomoravském kraji pořádá Vzdělávací institut pro Moravu. Prezentace pro žáky základních škol a jejich rodiče se kromě Blanska již konaly v Boskovicích, v Břeclavi a ve Vyškově, do konce listopadu se uskuteční ještě v Hodoníně, ve Znojmě a v Brně.

„Veletrhy středních škol jsou pro žáky velmi důležité. Město Blansko jejich pořádání jednoznačně podporuje. Jde o to, aby žáci na jednom místě nalezli kompletní nabídku středních škol v regionu. Aby tak věděli, že mají možnost studovat nejrůznější obory přímo v našem regionu a nemusejí dojíždět na stejnou školu někam dále,“ podoktl starosta Jiří Crha, který Veletrh středních škol zahájil.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení