Turisté zahájí sezónu pokusem o rekord

31. března 2024, cestovní ruch, přečteno: 917×

Na zahájení turistické sezony pro Moravský kras a okolí 2024 zve město Blansko, město Boskovice, Pivovar Černá hora a také členové Klubu českých turistů Jihomoravského kraje, pro které to bude letos první jarní výšlap. Akce, která je naplánovaná na neděli 7. dubna, bude i letos spojená s pokusem o vytvoření nového českého rekordu – co nejvyššího počtu lidí s esem v rukávu.

Programu, který bude na nádvoří pivovaru v Černé hoře moderovat Zdeněk Junák, budou i letos předcházet turistické pochody se startem v Blansku i v Boskovicích. Mezi návštěvníky nebudou chybět ani členové Klubu českých turistů Jihomoravského kraje, pro které to bude letos první jarní výšlap.

opraveny-plakat-39825-3138_800.jpg

Do České knihy rekordů budou započítáni všichni účastníci, kteří dorazí s vlastním „esem v rukávu“. „Esem“ může být klasická karta nejvyšší hodnoty, přivítáme však, pokud si příchozí své „eso“ sami vyrobí, ať už z papíru či jiného materiálu ve 2D či 3D provedení. Karta by měla zobrazovat, co nebo kdo je pro vás skutečným „esem“. Pro započítání do rekordu je důležité, aby měla jednoduché atributy karetního esa, karty nejvyšší hodnoty,“ vysvětlil Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den, která bude nad ustavením rekordu dohlížet.

Každý turista, který splní podmínky rekordu, získá poukaz na drobné občerstvení a nápoj zdarma. Chybět nebude slavnostní vyhlášení výsledků a ocenění nejoriginálnějších účastníků rekordu, nebo možnost exkurze do pivovaru.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení