Město připravuje projekt na přestavbu budovy ve Sladkovského ulici

8. dubna 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 800×

Nové zázemí pro dětské skupiny by mělo vzniknout v budově někdejší mateřské školy ve Sladkovského ulici. V objektu, který dočasně slouží jako nouzové ubytování pro ženy a děti uprchlé před válkou na Ukrajině, se plánuje přestavba. Město nyní připravuje žádost o dotaci, pokud uspěje, stavební práce by mohly začít ještě letos.

„Aktuálně se nám daří do městem zřízených mateřských škol umístit všechny děti, které v době zápisu dosáhly věku tří let. Stále více rodičů má ale zájem o umístění mladších dětí. Předloni jich k zápisu došlo téměř sedmdesát, loni více než pět desítek. Proto chceme upravit prostory v objektu ve Sladkovského ulici a nabídnout v něm zázemí pro dětské skupiny,“ potvrdila místostarostka Lenka Dražilová, která má školství ve své gesci.

V objektu, který byl v 70. letech minulého století postavený jako mateřská škola a v minulosti sloužil také jako azylový dům pro matky s dětmi, by mohlo vzniknout zázemí pro tři dětské skupiny. V každé by mohlo být umístěno až 12 dětí.

„Dětské skupiny fungují jinak než mateřské školy, s ohledem na věk dětí jich je ve skupince méně než v mateřské škole, je více prostoru se jim věnovat. Přestavbu budovy plánujeme ale tak, aby splňovala i přísnější parametry stanovené pro mateřskou školu, bude-li to v budoucnu třeba, bude možné prostory využít právě pro mateřinky,“ doplnila místostarostka.

V souvislosti se záměrem města prosíme zejména rodiče malých dětí o vyplnění krátkého dotazníku. Svůj názor můžete vyjádřit do pondělí 22. dubna 2024.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení