Město vyhlašuje další ročník soutěže Blansko kvete

6. května 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 327×

Hledáme nejkrásnější květinovou výzdobu oken, balkonů a předzahrádek. Zájemci se mohou hlásit od 1. května až do 31. srpna 2024. Během září vybere komise deset finalistů v každé ze dvou kategorií, veřejnost pak svým hlasováním určí výherce soutěže.

„Květinové výzdoby oživují naše ulice a přinášejí radost všem obyvatelům i návštěvníkům města. Důraz na to klademe například na kruhových objezdech, ale také pokud jde o květinovou výzdobu v centru Blanska. Řada obyvatel města si zakládá také na vlastní květinové výzdobě oken, balkonů nebo zahrádek. Vážíme si toho a jejich snahu rádi oceníme, proto jsme se rozhodli i letos vyhlásit soutěž Blansko kvete. Pro někoho to může být motivace, aby si vlastní balkon nebo předzahrádku ještě více vyzdobil,“ vysvětlila místostarostka Lenka Dražilová.

Přihlásit se do soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu může kterýkoliv zletilý obyvatel Blanska. Čas na to má až do konce prázdnin. Podmínkou je, že květinová výzdoba se musí nacházet na území centrálního Blanska nebo jeho místní části. Součástí přihlášky by měly být maximálně tři fotografie květinové výzdoby, které musí být aktuální, tedy pořízené v letošním roce.

„Tato soutěž je skvělou příležitostí pro všechny milovníky květin, kteří chtějí přispět k estetice našeho města. Nezáleží na tom, zda máte malý balkon, velká okna nebo obrovskou předzahrádku. Šanci vyhrát má každý. Podmínkou je pouze to, aby výzdoba obsahovala živé květiny a byla umístěna na místě viditelném z ulice,“ vysvětlila vedoucí odboru školství, kultury a sportu Karolína Pavloková.

Přihlásit se lze elektronicky vyplněním formuláře na webových stránkách města nebo odevzdáním vytištěné přihlášky a fotografií v informační kanceláři Blanka, na podatelně nebo do podací schránky některé z budov městského úřadu na náměstí Svobody nebo náměstí Republiky. Na všech výše uvedených místech jsou k dispozici také vytištěné formuláře. Formulář ke stažení ve formátu PDF najdete zde.

Všechny přihlášené fotografie vyhodnotí odborná komise. Hodnotit se bude kompoziční uspořádání, harmonie barev, druhová rozmanitost, respektování nároků rostlin na místo výsadby, čistota a nezaplevelenost a také originalita a jedinečnost výsadeb. Komise vybere deset nejlepších výzdob v kategorii nejkrásnější květinová výzdoba okna či balkonu i v kategorii nejkrásnější výzdoba předzahrádky. O vítězi mezi finalisty pak bude hlasovat veřejnost.

Pokud nemáte možnost vyfotit si vlastní květinovou výzdobu, po předešlé domluvě na tel.: 516 775 130 nebo e-mailu pavlokova@blansko.cz zajistíme nafocení rozkvetlého okna, balkonu nebo předzahrádky.

Na výherce čekají poukazy na nákup zahradnických potřeb v hodnotě: 1. místo 2. 000 Kč, 2. místo 1. 500 Kč, 3. místo 500 Kč a věcné ceny. Vítězné fotografie zveřejníme na webu města i ve Zpravodaji města Blanska.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení