U Lumíra na zámku

12. července 2004, kultura, přečteno: 5445×

Letos poprvé v rámci Blanenského nejen folkového léta vystoupí bigbeatová skupina U Lumíra. Je to pro ni domácí prostředí, neboť skupina vznikla právě v našem městě. Za sebou má koncertování po celé Moravě, zavítala ale i do Chrudimi, kde si zahrála se skupinou Narvan.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na blanenské hudební scéně není zase až takovým nováčkem. Kluci spolu hrají už pěkných pár let a v roce 2002 natočili své první DEMO CD s názvem Chutě. Obsahuje devět skladeb složených jak z živých nahrávek, tak z počítačového laborování. Autory všech písní jsou Jan Čuma (kytara, doprovodný zpěv písní) a Lumír Buš (zpěv písní, akustická kytara), dalšími členy skupiny jsou Ruda Zelina (basové linky), Matin Boháč (kytara), Lukáš Kyzlink (bicí nástroje).

U Lumíra — Okamžik (CD cover)

DEMO CD Chutě bylo však jen prvním krůčkem ke skutečnému profesionálně natočenému albu. To vznikalo v listopadu a prosinci roku 2003 ve studiu C v Ostravě a na jeho vzniku se mj. podílel Libor „Mikeš“ Mikoška (Narvan, Laputa), který se ochotně ujal pozice zvukaře celé nahrávky. Na kontě má CD takových kapel, jako je Lucie nebo Kabát.

CD s názvem OKAMŽIK je tedy na světě a prodává se. Distribuci vzala na svá bedra firma X-production a objednat si je můžete na tel. čísle 777 327 328 nebo v internetovém obchodě www.vltava.cz. Možnost zakoupit si toto CD budete mít i na výše zmíněném koncertu na blanenském zámku, který začíná 21. 7. v 19 hodin a U Lumíra zde vystoupí společně se skupinou Fantomatique.