Koncertem na schodech se Ulita rozloučila se sezonou

8. června 2005, kultura, přečteno: 4556×

V neděli 5. června odpoledne se tradičním koncertem na schodech kina rozloučil Klub Ulita se sezonou. Kapelu Fišmol, která vzešla z „uliťáků“, si v příjemném podvečerním počasí přišlo poslechnout asi padesát návštěvníků. Zpočátku bylo publikum složené především z pravidelných návštěvníků čajovny v kině, ale postupně se přidávali i kolemjdoucí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato sezona končí, již tradičně koncertem na schodech kina, ale s členy klubu se můžete i přes prázdniny potkávat každou středu v 19 hodin na zámeckém nádvoří v rámci seriálu koncertů „Blanenské nejen folkové léto aneb Muzika pro Karolínku“. Ten zahájí ve středu 29. června Druhá tráva Roberta Křesťana.

Čajovna v kině je určena pro mládež od 15 let výše. „Snažíme se nabídnout smysluplné zaplnění volného času těm, co vyjdou z pionýra či skauta, a najednou neví, kam by šli,“ říká tahoun klubu Jiří Jirůše. Každým rokem se sestava členů mění, jedni odcházejí, nahrazují je noví členové. „Na další rok se proto těším. Jsem zvědavý, co přinese,“ dodává.

Fišmol — koncert na schodech
Koncert skupiny Fišmol na schodech blanenského kina. Foto: S. Mrázek

Činnost se předává tzv. z generaci na generaci a klub stále funguje. To je svým způsobem ojedinělé, obzvláště poté, co byla zrušena vojenská civilní služba a odešli kluci, co pomáhali. I v další sezoně určitě přijdou nové posily a klub udrží pro sebe i ty, co klubové akce organizovali dříve a nyní se již přijdou jen občas podívat.

Návštěvnost čajovny se snižuje s tím, jak venku rostou teploty. Nejvyšší je od listopadu do března, kdy je víceméně stále plno. Pravidelně bývají zaplněny pátky a soboty, kdy se sejde i přes dvacet lidí a to je na tak malý prostor už opravdu hodně.