Českým baseballistům se daří plnit své cíle

11. července 2005, sport, přečteno: 4850×

ME v baseballu má za sebou v Blansku již několik zápasů, z toho hned dva českého národního týmu. Tomu se zatím daří naplňovat svá předsevzetí. Cílem je skončit nejhůře do 4. místa a postoupit na mistrovství světa.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zahájení mistrovství zápasem Česka se Španělskem nedopadlo pro české barvy zrovna nejlépe. Dlouho slibovaná odveta se nevydařila. Naši sice lépe zvládli začátek zápasu, když se ve druhé směně ujali vedení, ale hned v následující směně zaznamenali Španělé tři doběhy a nakonec nás porazili 10:1.

český tým nastupuje proti Španělsku
Český tým nastupuje proti Španělsku.
Zaplněná hlavní tribuna
Zaplněná hlavní tribuna.

Celý zápas se Španělskem jste mohli sledovat v přímém přenosu České televize na ČT2. Jek řekli komentátoři ČT, byl to první přímý přenos baseballového utkání po 15 letech. Další přímé přenosy budou již z Prahy, a to finálová utkání o tomto víkendu.

Petr Baroch na pálce Robert Záruba zpovídá trenéra Jacquese

O dost lépe nám vyšla sobotní hra v Olomouci proti Ukrajině, kde jsme nezaváhali a porazili ji 9:1. Stejně se náš tým představil i ve včerejším duelu v Blansku proti Řecku. Zaplněné tribuny viděly zápas s jednoznačným průběhem v náš prospěch, který byl ukončen za stavu 14:0 již v 7. směně.

doběh Michala Müllera v zápase s Řeckem
Doběh Michala Müllera v zápase s Řeckem.

Kvůli deštivému počasí se neodehrály některé zápasy a byly přesunuty na náhradní termíny. Věnujte proto pozornost aktuálnímu rozpisu na stránkách www.eurobaseball2005.cz.

Nejbližší utkání českého týmu v Blansku, a to proti Francii, se uskuteční v úterý 12. 7. od 20 hodin.