Malby a grafiky Arny Juračkové v Galerii Ve Věži

15. června 2006, kultura, přečteno: 4012×

Nadání, usilovná práce a mnoho výstav – to je neocenitelná deviza rodinné malířské tradice. A je to tak dobře. Obrazy, které na výstavě Arna Juračková představí, nás okouzlují a svádí svou lehkostí. Zdá se, jako by se vznášely ve vzduchu, připraveny odlétnout při sebemenším záchvěvu větru. Jsou tak křehké a jemné, že se nám chce zadržet dech, abychom tuto krásu neodfoukli.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Převažují rostlinné motivy, voda, prostor a ptáci, vše stylizované do jednoduchých forem a barevnosti. O jemnosti nás přesvědčí i jejich názvy: Jezírko, Hladina, Loďka, Kytice, Psaníčko… Jde převážně o kompozice malované temperovými barvami a o několik grafik tištěných sítotiskem.

Do přízemí Galerie Ve Věži autorka připravila také malé obrázky pro děti – plné dětské fantazie, hravosti, barevnosti, střídmosti a nápaditosti: Pudlík, slečna Kopretina, kočka Micka, ABCD panenka, Jablíčko.

Úsměvnost, optimismus, radost z probouzejícího se života v přírodě i toho „člověčího“ – to jsou výrazné rysy její tvorby. Přijďte potěšit svá srdce, oči a zlepšit si náladu.

Díla Arny Juračkové jsou vystavena k prodeji v Galerii Ve Věži v Blansku na Hybešově ulici až do 30. června, vždy ve středu, pátek a neděli od 13 do 17 hodin.

Srdečně zve galerista Pavel Svoboda.