V sobotu se v Blansku poběží půlmaraton Moravským krasem

15. června 2006, sport, přečteno: 4534×

V sobotu 17. 6. se opět uzavře centrální blanenské nám. Republiky automobilům a vystřídají je domácí i zahraniční vytrvalostní běžci. Bude se zde konat již XII. ročník Mezinárodního Půlmaratonu Moravským Krasem a Lidového běhu městem. Záštitu nad touto akcí v letošním roce převzala starostka města PhDr. Jaroslava Králová.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Město Blansko přispívá na organizaci závodu nejen finančně, ale prostřednictvím svých odborů a organizací zajišťuje propagaci, kulturně sportovní program (začíná ve 14.00 hodin) nebo ubytování.

Letos se pořadatelům nepodařilo zařadit půlmaraton mezi mistrovské závody. Mrzí je to o to víc, že je to v roce 45. výročí založení atletického oddílu při TJ Metra Blansko, ale jak řekl tajemník ASK Blansko Aleš Vavřín, konkurence je obrovská a třeba se to podaří zase příští rok.

Start hlavního závodu je v 16.00 hodinLidový běh odstartuje v 16.20 hodin. Lidového běhu se může zúčastnit kdokoliv včetně rodičů s dětmi. Na výběr jsou trasy o délkách 2 nebo 4 km. Městský okruh se tentokrát poběží 3× kolem náměstí Republiky a pak už běžci zamíří do Moravského krasu.

Závodu se zúčastňuje kolem 20 žen a 120 mužů. Mezi pravidelné hosty patří běžci z polského partnerského města Legnica, zváni jsou i sportovci z dalších družebních měst.