Cesta za zdravým vzduchem

2. června 2006, sport, přečteno: 4040×

V sobotu 20. května se v dopoledních hodinách na náměstí Republiky začali scházet účastníci jedné z akcí, která má již v našem městě svoji tradici. Komise „Rada zdravého města“ ve spolupráci s FIT Klubem Blansko připravila pro děti a jejich rodiče v pořadí již šestý ročník akce s názvem „Cesta za zdravým vzduchem“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Akce, jejíž náplň připravil blanenský FIT Klub, je pořádána u příležitosti Světového Dne bez tabáku a na podporu kampaně proti kouření. Start pochodu byl na náměstí Republiky v Blansku a cílem byl westernový ranč na Hořicích.

Úderem půl desáté se účastníci vydali na pochod přes Wanklovo náměstí, kruhovou křižovatku na Svitavské ulici a přes železniční zastávku Blansko-město dále na Staré Blansko. Tady na Zdíkově ulici je mezi rodinnými domy úzká ulička, která vede nad Staré Blansko až k lesu, kde cestička pokračuje řadou serpentin až do městské části Blansko-Hořice.

děti a koně

Všichni účastníci pochodu se nakonec sešli u hořické myslivny. Zde již byli připraveni koně z westernového klubu. Ty ke krátkým projížďkám využily především děti. Vhod před zpáteční cestou přišel malý odpočinek a svačina. Kdo chtěl, mohl si opéct špekáčky nad ohněm.

Napočítali jsme, že se na tento pochod vydalo 69 dětí, k tomu rodiče a prarodiče, takže celkový počet účastníků mohl překročit stovku. A to nepočítáme několik domácích mazlíčků, které měli s sebou.