FK APOS Blansko slaví postup A mužstva

12. července 2006, sport, přečteno: 5034×

Cíl, který si FK APOS Blansko vytklo v zimní přestávce, se podařilo naplnit, a tak je závěr sezony pro fotbalisty radostný. Slaví postup mužů FK APOS Blansko A do krajského přeboru.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Konečně jsme překonali nešťastnou úvodní sezonu po spojení fotbalových oddílů ASK Blansko a TJ ČKD. Ukazuje se, že to byl krokem správným směrem,“ tvrdí předseda výkonného výboru FK APOS Blansko JUDr. Radomír Linkenseder.

První sezona po sloučení proběhla trochu hekticky po sestupu ČKD z krajského přeboru I.A třídy, a tak trvalo dva roky, než se podařilo vybojovat družstvu mužů A postup zpět do krajského přeboru. Blansko postupovalo z druhého místa, k tomu napomohla neúčast a odstoupení některých mužstev. I tak je to ale pro blanenský fotbal obrovský úspěch, který se projevil i v divácké účasti na utkáních. „Už teď chodí víc lidí na fotbal, hlavně na stadion na Údolní,“ pochvaluje si návštěvnost Linkenseder.

V klubu vládne přesvědčení, že mužstvo se udrží a další sezonu odehraje v pohodě, bez sestupových starostí. Město Blansko i sponzoři jim pro to vytvářejí optimální podmínky.