Blansko zná nejlepší sportovce za rok 2006

7. května 2007, sport, přečteno: 7208×

V kuželně TJ ČKD, kde se nejlepší sportovci po letech opět vyhlašovali, předstoupilo postupně deset jednotlivců, zástupci tří kolektivů a tři trenéři. Z návrhů, které podaly sportovní subjekty působící na území města, vybírala oceněné odborná komise tvořená zástupci Rady města Blansko, ČSTV, DDM Blansko, sportovní komise RM Blansko, tisku, ASK Blansko a TJ ČKD Blansko. O doprovodný program se postarala děvčata z TJ Aerobic Team Blansko pod vedením Mgr. Ivany Klimešové.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jednotlivci:

Václav Kolář – AMK Blansko, cyklotrial
 Martin Sehnal – FK APOS Blansko, fotbal
 Martin Kakáč – AMK Blansko, cyklotrial
 Jana Sotáková – ASK Blansko, lehká atletika
 Kamila Šmerdová – TJ ČKD, kuželky
 Josef Hrubý – ASK Blansko, kulturistika
 David Kvíčala – TJ ČKD, stolní tenis
 Miloš Bajer – ASK Blansko, triatlon
 Alena Žákovská – Horizont Kola Novák, extrémní sporty
 David Kupka – TJ Olympia, baseball

sportovci1 sportovci2
Zleva: Kamila Šmerdová, Jana Sotáková, Martin Kakáč, Martin Sehnal, Václav Kolář, David Kupka, Alena Žákovská, Miloš Bajer, David Kvíčala, Josef Hrubý.

Týmy:

Fotbalové mužstvo A, FK APOS Blansko
Kapitánem je Libor Němec, trenérem Petr Vašíček. Po výborných výkonech v jarní části soutěže I.A třídy postoupilo „A“ mužstvo dospělých do krajského přeboru, kde nakonec jako nováček soutěže vybojovalo výborné druhé místo. Cílem mužstva je postup do divize.

Družstvo kuželkářek dorostenek, TJ ČKD Blansko
Kapitánkou je Kamila Šmerdová, trenérem Ladislav Musil. V sezoně 2005/2006 se družstvo v celostátní 1. lize dorostenek umístilo na druhém místě. V sezoně 2006/2007 je hráčka Zuzana Musilová na prvním místě s průměrem 440 kuželek na utkání a Kamila Šmerdová na třetím místě s 432 kuželkami na zápas.

Klub zdravotně postižených kuželkářů
Kapitánem je Karel Pařil, trenérem Bohumil Bašný, klub má sídlo v Dolní Lhotě. Hráči klubu hrají soutěže podle zdravotního postižení, ale rozdají si to klidně i se zdravými. „A“ družstvo postoupilo do první ligy, kde po první polovině soutěže drží první místo bez porážky, „B“ družstvo vyhrálo čtvrtou ligu a postoupilo do třetí, stejně tak i zde zůstává na prvním místě bez porážky.

sportovci3_450
Zástupci vyhodnocených týmů.

Trenéři:

Jan Šmerda, TJ ČKD, kuželky
Je dlouholetým trenérem široké žákovské kategorie, připravuje nejmladší adepty kuželkářského sportu pro republikové soutěže.

Radim Kakáč, AMK Blansko, cyklotrial
Trénuje Václava Koláře, je manažerem klubu cyklotrialu, v roce 2006 zajišťoval finance na pořádání ME v Blansku. Pro rok 2007 zajišťuje pořádání mistrovství světa v Blansku.

Arnošt Göttinger, TJ ČKD, volejbal
Začal trénovat žákyně, poté juniorky a v současné době trénuje družstvo žen, které má nadějně rozehranou soutěž krajského přeboru. Trenérství se věnuje 15 let.

sportovci4
Trenéři zleva: Arnošt Göttinger, Radim Kakáč a Jan Šmerda. Fotografie: S. Mrázek