Běžecké úspěchy atletů ze ZŠ Dvorské

24. listopadu 2007, sport, přečteno: 4707×

V neděli 14.11. proběhl poslední závod Kuřimské běžecké ligy letošního roku. Pro dětské kategorie byl připraven krosový běh měřící 2,6 km. Podmínky byly těžké teplota 9 °C, terén byl hodně blátivý a o to byla trať náročnější.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Přesto se podařilo naší svěřenkyni Kateřině Fialové překonat traťový rekord. Stejně dobře si vedl Ondra Jelínek, který rovněž doběhl na prvním místě. Pro třetí místo si v kategorii mladší chlapci doběhl Michal Zamazal.

Protože se jednalo o poslední závod ze seriálu běžeckých závodů, proběhlo na závěr vyhlášení celkového pořadí ve všech kategoriích za rok 2007. Celkové pořadí bylo převážně v režii našich svěřenců z Atletiky Eurostroj ZŠ Dvorské: Ve starších žácích se celkově Ondra Jelínek umístil na 1. místě, Kateřina Fialová v kategorii dívek na 2. místě (ze sedmi závodů tohoto seriálu běžela Katka pouze tři a ve všech zvítězila), 3. místo obsadila Melissa Schlagerová, 5. místo Gabriela Fialová, 6. místo Lucie Petrželová a 7. místo Jana Petrželová. Dále v kategorii mladších žáků se celkově na 4. místě umístil Michal Zamazal.

atletikadvorska

Svou skvělou formu si Ondra Jelínek potvrdil v sobotu 10. 11. v Jedovnicích na tradičním běhu „Za Jedovnickým kaprem“. Trať byla vedená kolem rybníka Olšovce a měřila úctyhodných 4,9 km. Ondra se zde musel poprat nejen s čerstvým sněhem, ale i s tvrdou konkurencí (zejména běžců z Vyškovska). Celkově Ondra doběhl v tomto náročném a dlouhém závodě na 2. místě.

17. listopadu v Brně na „Palečáku“ se postavila trojice našich vytrvalců, tvořená O. Jelínkem, K. Fialovou a M. Zamazalem, velmi tvrdé konkurenci starších běžců z atletických velmocí Brna a Vyškova. Ondra Jelínek, v boji proti starším běžcům, obsadil 8. místo. Kateřina Fialová se postavila rovněž o několik let starším běžkyním a vybojovala 7. místo. Mimořádného úspěchu dosáhl Michal Zamazal, který jako vůbec nejmladší závodník v kategorii (mladší žáci ročník 95 a ml.), z 22 běžců doběhl na 10. místě a zanechal za sebou i o 4 roky starší běžce!

Všem svěřencům děkujeme za poctivou přípravu, přejeme jim mnoho dalších úspěchů a těšíme se na další závody.

Více na: www.atletika.webgarden.cz

Weinhöfer