FIT klub Blansko nabídne nové cvičení

2. února 2008, sport, přečteno: 6935×

Bosu je absolutní novinka na poli aerobiku a je určena pro všechny věkové kategorie. Představte si rozpůlený míč, který je zasazený do pevného podstavce kruhového tvaru. Název BOSU je z anglického „BOth Sides Up“, tedy oběma stranami nahoru.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Může se na něm cvičit jak pevnou částí k zemi, tak i tou nafukovací. BOSU je výborná cvičební pomůcka, při které poctivě procvičíte jak horní, tak i dolní polovinu těla, a to zejména ty svaly, které vašemu tělu umožňují držet rovnováhu. Také jej můžete použít jako step při aerobiku, v rámci silového tréninku, pro trénování flexibility a relaxace (například strečink) a nebo pro zlepšení vaší celkové kondice.

Cvičení na BOSU je o rovnováze, vnímání pohybového aparátu a o vnímání jednotlivých částí těla. Zkuste se udržet na BOSU, kde se neustále mění těžiště vašeho těla a dokázat si tak, že na něm nedokážete jen stát, ale i cvičit. Zkrátka, neváhejte, přijďte si s námi zabalancovat.

Jedná se o kurz, který pořádá Fit klub Blansko, ve středu 18–19 h na OA, Písečná (začínáme 5. 3. 2008), v němž se bude postupně zvyšovat zátěž i obtížnost cviků na základě toho, jak budete jednotlivé prvky, cviky a průběh hodin zvládat. Vzhledem k omezenému počtu náčiní a velkému zájmu cvičících si místo zajistíte přihlášením se do kurzu a zaplacením oddílového příspěvku (od 1. 2. 2008 v tělocvičně OA).