14. Půlmaraton Moravským krasem vyhrál Ivan Čotov

29. srpna 2008, sport, přečteno: 4807×

Již počtvrté v historii Půlmaratonu zvítězil původem bulharský závodník Ivan Čotov. Na start přišel poslední, nerozcvičoval se a i tak bez problémů doběhl prvním místě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

pulmaraton1
Start hlavní kategorie.

Za ním do cíle postupně dobíhalo dalších více jak 120 dalších závodníků, mezi nimi i hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek. Bylo to jeho čtvrté vystoupení v tomto závodě. Jako jediný běžel s vysílačkou, takže na počítači v prostoru startu a cíle byla celou dobu vidět jeho aktuální pozice.

pulmaraton5
Ivan Čotov v cíli půlmaratonu.

Změnou oproti předchozím rokům byl nejen termín, jenž byl posunut z června na srpen kvůli termínům jiných závodů a možnosti účasti více závodníků, ale také jiná trasa po městě z důvodu uzavření stavby okružní křižovatky.

pulmaraton2
Koloběžkáři.

Na trasu dlouhou více jak 21 km se vydali jako předvoj také koloběžkáři. Ti ji zvládli ujet za necelých 52 minut. V porovnání s nimi nejrychlejší běžec vítěz Ivan Čotov doběhl v čase 1:10.21.

Na účasti tradičního lidového běhu centrem Blanska se zřejmě kromě prázdninového termínu a olympiády v televizi podepsalo i uplakané počasí. Zúčastnilo se ho „jen“ 15 běžců, z nichž dva běželi delší trasu.

pulmaraton3
Start Lidového běhu. Fota: S.Mrázek