V Klepačově probíhá stavba hřiště s umělým povrchem

18. září 2008, sport, přečteno: 5251×

Po přestavbě sportovních hřišť ve městě Blansku je Klepačov první z městských částí, kde se dočkají nového hřiště s umělým povrchem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na starém pískovém lesním hřišti vznikne nový sportovní areál s umělým povrchem. Připraven bude pro mnoho druhů sportů – volejbal, košíková, fotbal, tenis apod. Náklady na jeho výstavbu dosahují 5 mil. Kč. V této ceně je i kamerový systém se stálým záznamem a nočním režimem, buňka pro uložení sportovního náčiní.

klepacov hriste_01
Práce na novém hřišti jsou v plném proudu. Foto: S. Mrázek

Stavba probíhá od srpna. Umělý povrch má být položen v polovině září a všechny práce dokončeny začátkem října. O něco později se občané Klepačova dočkají předání do užívání.

V plánu jsou i hřiště v dalších městských částech, např. v Dolní Lhotě, pro niž je už zpracována projektová dokumentace a bylo požádáno o vydání stavebního povolení. Investiční odbor připravuje žádost o dotaci, která bude podána do 17. 10. 2008. V případě přidělení dotace z ROP Jihovýchod bude akce realizována v roce 2009. Celkové náklady na přestavbu hřiště v Dolní Lhotě se předpokládají ve výši 7,6 mil. Kč, z toho dotace může činit až 5,32 mil. Kč.