Závěr prázdnin v Těchově

9. září 2008, okolní obce, přečteno: 4897×

Již mnoho roků patří v Těchově poslední dva srpnové víkendy sportu a zábavě. Stejně tomu bylo i v letošním roce.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Sobota 23. srpna patřila již 23. ročníku turnaje v nohejbale trojic za účasti dvou domácích a šesti přespolních družstev. Po velkých bojích zvítězilo družstvo ze Suchdolu před domácími borci a Vavřincí. Potěšitelné bylo, že věkové složení „sportovců“ bylo od 16 do 60 let.

V neděli dopoledne se pak uskutečnil 17. ročník poháru starosty SDH v hasičských dovednostech žáků za účasti dvou družstev mladších a šesti starších. Po absolvování požárního útoku, štafety dvojic a štafety 4×40 m zvítězili v mladší kategorii reprezentanti SDH Kořenec před Bořitovem. V kategorii starších žáků prvenství obhájili mladí hasiči z Kořence před Těchovem a Šošůvkou.

techov1
Zatloukání hřebíků.

V sobotu 30. srpna se opět ve sportovním areálu za kulturním domem konalo již pošesté v řadě rozloučení s prázdninami pro děti i dospělé stejně jako loni v maškarním duchu. Tradiční skákací hrad byl nahrazen nafukovací skluzavkou, dále byla připravena pro téměř 80 dětí spousta her a atrakcí, tombola, vyhodnocení nejlepších masek, cukrová vata a neodmyslitelný párek z udírny.

techov2
Na skluzavce.

Velkým obohacením programu byl přelet letadel z kotvrdovického letiště. Není divu že krásné, slunečné odpoledne uteklo jako voda, stejně jako celé letošní prázdniny.

Všechny tři letní akce se v Těchově opravdu vyvedly, a to nejen díky dobré připravenosti, ale hlavně díky počasí a velkému zájmu spoluobčanů, za který pořadatelé, jimiž byl již tradičně sbor dobrovolných hasičů spolu s občanskou aktivitou a rodinou Hasoňovou velmi děkují.

PB