Blansko bude festivalovým městem

9. října 2008, kultura, přečteno: 4108×

Město Blansko bude jedním z osmi měst našeho kraje, do kterého zavítá 8. ročník Jihomoravského festivalu pohodových filmů. Zajímavostí festivalu je to, že nepřináší návštěvníkům jen časem prověřené české filmové trvalky a premiérové hity, ale zprostředkovává jim i osobní kontakt s tvůrci filmů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Sympatickým rysem projektu je také skutečnost, že vstup na všechny projekce a besedy s umělci je volný. Vybírá se pouze dobrovolné vstupné, které je již od prvního ročníku poukazováno ve prospěch potřebných spoluobčanů. Třetím rokem producent a moderátor festivalových besed Vladimír Koudelka a pořadatelé z klubu Šelepova No.1 a společnosti PUBLIC AGENCY spolupracují s Nadačním fondem pro opuštěné děti ROZUM A CIT, jehož patronkou je Naďa Konvalinková. Tento fond „objevili" při příležitosti kulatin Nadi Konvalinkové před dvěma lety a od roku 2006 peníze tedy pomáhají konkrétním dětem z konkrétních pěstounských rodin na Moravě.

Projekci každého festivalového filmu předchází beseda a autogramiáda s osobností, která je s filmem spjata. Vstup na všechny projekce a besedy s umělci je volný. Vybírá se pouze dobrovolné vstupné, které bude poukázáno ve prospěch Nadačního fondu pro opuštěné děti ROZUM A CIT.

V Kině Blansko se bude v rámci festivalu promítat dne 14. října 2008 film režisérky Michaely Pavlátové Děti noci s Marthou Issovou a Jiřím Mádlem v hlavních rolích. Oba herci získali na MFF Karlovy Vary 2008 za ztvárnění rolí cenu za nejlepší herecký výkon. Kdo bude hostem, to organizátoři tají. Začátek programu je v 17.30 hodin.