Činnost městské policie na přelomu roku

23. ledna 2009, cestovní ruch, přečteno: 3740×

V uvedeném období strážníci MP provedli ve čtyřech případech odchyt volně se pohybujících psů a umístili je do městského útulku. Majitelům psů za spáchaný přestupek hrozí pokuta v blokovém řízení do výše 1.000 Kč a ve správním řízení až 30.000 Kč.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zadržení sprejerů

Dne 3. 1. 2009 v nočních hodinách přijala MP Blansko anonymní telefonické oznámení o podezřelém pohybu osob na ulici Dvorské. Na místo okamžitě vyrazili strážníci MP, kteří u bytového domu Dvorská 56 zadrželi dva osmnáctileté mladíky z Adamova a Spešova, kteří právě sprejem postříkali nástavbu nákladního vozidla Iveco. Oba pachatelé byli předáni Policii ČR pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

Strážníci vypátrali hledanou osobu

Dne 6. 1. 2009 v odpoledních hodinách byla hlídka MP přivolána do OD Kaufland, kde pracovníci ostrahy zadrželi 39letého muže z Uherského Brodu, který odcizil jedno balení kávy v hodnotě třiceti korun. Přestupek vyřešili udělením pokuty v blokovém řízení, přičemž dalším šetřením zjistili, že po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Hledaný byl předán Policii ČR k dalšímu opatření.