Úspěšný víkend těchovských hasičů

17. června 2009, okolní obce, přečteno: 4158×

V sobotu 6. 6. 2009 se uskutečnilo na Obůrce první kolo hasičského sportu žen a mužů, který organizoval místní sbor dobrovolných hasičů za vydatné pomoci hasičů z Těchova.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na dobře připraveném areálu místního hřiště soutěžila 3 družstva žen a 8 družstev mužů z Dolní Lhoty, Obůrky, Olešné, Spešova a Těchova.

Po štafetách na 4 × 100 m a požárních útocích si nejlépe vedly ženy z Těchova, před Olešnou A a Olešnou B. U mužů zvítězili hasiči Těchova A před Těchovem B a Slpešovem. Početnému publiku se nejvíce líbil ukázkově provedený požární útok v provedení nejmenších žáčků z Těchova – viz snímky : příprava na start a útok.

pozarnici_004

V neděli pak odjela dvě Těchovská družstva, a to dorostenců a dorostenek, do Přísnotic u Židlochovic, kam se sjely nejlepší kolektivy jednotlivých okresů Jihomoravského kraje, aby změřily své dovednosti v disciplínách hasičského sportu. Těchovští reprezentovali okres Blansko, spolu s jednotlivci ze sborů Borotína, Letovic, Okrouhlé, Sebranic a Sychotína.

Po absolvování třech náročných disciplín a prověření znalostí v testových otázkách skončilo družstvo dívek na pěkné 3. místě, chlapci obsadili celkové 6. místo. V jednotlivcích si nejlépe vedl z okresu Blansko zástupce Letovic, Tomáš Leinveber, který skončil 2. a bude náš okres reprezentovat v celostátním kole.

pozarnici_001

Na snímcích družstvo dorostenců Těchova na startu před útokem a závodnice Kocourková při závodě na 100 m překážek.

Josef Vylášek