O víkendu se poběží 15. Půlmaraton Moravským krasem

13. srpna 2009, sport, přečteno: 4140×

V sobotu se opět po roce uzavře blanenské náměstí Republiky, aby z něj mohly odstartovat dva běžecké závody – jeden na 21,1 km a druhý, lidový běh městem, na 2 nebo 4 kilometry.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Přípravu na závod doplní od 14.00 hodin kulturní program s názvem Světem muzikálů – představení plné melodií ze slavných muzikálů. Zpívají: Michaela Dolinová, Michaela Sejnová, Šimon Pečenka.
Slovem provází: Vlasta Vébr.

Letošního ročníku se zúčastní také běžci z partnerských měst, a to z rakouského Mürzzuschlagu a běžci z polské Legnice, kteří patři již mezi tradiční účastníky.

Start půlmaratonu je v 16.00 hodin. Po startu absolvují běžci dva okruhy městem s průběhem náměstím, mírně stoupající asfaltovou silnicí kolem řeky Punkvy k otočce před Punkevními jeskyněmi, zpět po stejné silnici na náměstí Republiky v Blansku. Lidový běh odstartuje v 16.20 h. Běží se jen po okruhu městem a je na každém, aby si vybral trasu podle své kondice – 2 nebo 4 km.

Pozvánku ke startu ale nedostali jen atleti. Obdrželi ji i koloběžkáři, kteří se na trasu vydají před hlavním pelotonem, zřejmě v 15.50 hodin. Jak chutná 21,1 km Moravským krasem na koloběžce, si vyzkoušeli již loni.