Aerobic Team Blansko druhý na mistrovství ČR

14. října 2009, sport, přečteno: 6830×

Mistrovství České republiky v gymnastickém aerobiku a team aerobiku přivítala nově otevřená hala v Sedlčanech. Na 330 závodníků přišla podpořit i bývalá Mistrně světa Olga Šípková. Pro juniory a seniory byl tento závod posledním nominačním na Mistrovství Evropy. Blanenský oddíl Aerobic Team Orel Blansko měl své zastoupení pouze v kategoriích 9–11 let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V individuální soutěži bylo velice těžké se v nabité konkurenci prosadit. Nejlépe se umístila Nela Šenková, která všechny povinné prvky předvedla bez chyby. Děvčata Alice Minářová, Karolína Bojanovská a Nela Šenková se spíše soustředila na trio skladbu Team aerobiku, kde jim po minulém startu v této soutěži byla přidělena role favoritek. Závod Team aerobiku probíhal poslední soutěžní den v neděli.

Napětí vrcholilo a když se děvčata dostala na řadu, boj o medaile byl rozehrán. Největší konkurencí jim byla děvčata ze Znojma a z Liberce, která předváděla podobné výkony jako blanenské trio. Napětí by se dalo krájet a hned po docvičení všech soutěžících mohl Aerobic Team Blansko slavit druhé místo. Tato medaile byla o to vzácnější, že ji děvčata vybojovala v nelehkých předzávodních podmínkách.

aerobicmcr

Absence Pavlíny Filoušové v letní přípravě, zranění Hanky Zouharové a Dominiky Pernicové, a také nemoc trenérky Ivany Klimešové se na závodnicích díky druhé trenérce Kateřině Filoušové a pomoci některých rodičů nepodepsala. Děvčata předvedla vynikající výkon a zaslouženě si odnesla stříbrný kov.

Další soutěž, kde mohou své dovednosti ještě vylepšit a první Liberec porazit, je závod ve Znojmě. Závěrečné kolo poháru federací proběhne 5. 12. 2009. Do té doby se budou již v kompletní sestavě pilně připravovat na další start.