Blansko hostilo Mistrovství České republiky 2009 v baseballu žáků

11. října 2009, sport, přečteno: 4365×

Celkem osm týmů v žákovské kategorii se utkalo na Mistrovství ČR v Blansku. Dorazily sem mladé baseballové naděje známých týmů z Prahy, Ostravy, Olomouce i Brna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hrálo se na menším, zadním hřišti. Mladí sportovci zde předváděli napínavé souboje a skvělé výkony. I když se blanenský tým snažil, na mnohem zkušenější týmy z velkých měst nakonec neměl.

Obrovské rozdíly byly patrné i ve finálových soubojích, kde v zápase o třetí místo zvítězila Ostrava nad SK Kotlářkou 24:0 a AVG Draci Brno vyhráli finále nad Eagles Praha ohromným náskokem 17:0.

baseball_zaci01

Trenéři nominovali nejlepší hráče z jednotlivých týmů a za Black Hill Blansko
se jím stal Michal Komprda. Nejlepší hráče turnaje obsadili členové hostujících týmů – nadhazovač a pálkař Ondřej Satoria z ARROWS Ostrava, nejužitečnější hráč Martin Červinka z týmu DRACI Brno

baseball_zaci02

Konečné pořadí týmů:

  1. AVG Draci Brno
  2. EAGLES Praha
  3. ARROWS Ostrava
  4. Kotlářka Praha
  5. Technika Brno
  6. Black Hill Blansko
  7. Hroši Brno
  8. Skokani Olomouc

Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnil také předseda České baseballové asociace (ČBA) Petr Ditrich. Měl v Blansku milou povinnost, a to ocenit úspěch reprezentace na mistrovství Evropy 2009 (již počtvrté ČR získalo zlatou medaili).

Letošní mistrovství Evropy mělo malou odlišnost proti minulým mistrovstvím. Tou bylo to, že vítězný tým obdržel pouze pohár pro mistra Evropy, ale medaile se pořadatelům nezadařilo zajistit. Proto se ČBA rozhodla, že medaile pro hráče zajistí sama a právě v Blansku jim byly předány, protože zde byli přítomní prakticky všichni reprezentanti. Z domácího týmu Black Hill Blansko obdrželi medaili Adam Hussein, Michal Komprda a David Podrabský.