Blanenské divadlo odehrálo charitativní představení

14. listopadu 2009, kultura, přečteno: 4015×

Dne 7. 11. 2009 byla uvedena 1. repríza divadelní hry Garderobiér, kterou nastudovalo Občanské sdružení Blanenské divadlo pod režijním vedením pana Jiřího Poláška. Toto představení bylo neobvyklé tím, že peníze z dobrovolného vstupného byly věnovány dvěma mladým lidem z Blanska, Janě Skácelové a Kamilu Vašíčkovi, kteří nepřízní osudu vážně onemocněli.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenské divadlo – Garderobiér

Vstupné bylo tento večer dobrovolné a návštěvníci věnovali do kasičky částku 11.520 Kč. Dalších 5.200 Kč vybrali mezi sebou pracovníci úřadu práce, kde před smrtí pracovala Janina maminka. Přáním Kamila bylo, aby větší částka byla věnována Janě. Peníze budou zaslány na jejich účty v bance, kam můžete zasílat dobrovolné příspěvky i vy ostatní. A teď dovolte, aby se vám tito mladí lidé před stavili.

Jmenuji se Jana Skácelová, je mi 22 let. Bydlím v Blansku s tátou a starším bráchou. Maturovala jsem na Gymnáziu v Blansku, potom jsem absolvovala roční studium angličtiny na jazykové škole zakončené státní zkouškou. V roce 2007 jsem byla přijata na Veterinární fakultu v Brně. Před zahájením studia mi praskla tepna v mozku a byla jsem asi měsíc v bezvědomí. Můj život se od té doby zásadně změnil. Pohybuji se pomocí vozíku a pár metrů ujdu s oporou. Největší problém mám se zrakem. Oči mi nejdou téměř otevřít, zorničky se nepřizpůsobují světlu. Chci ale studovat a chci se naučit Braillovo písmo. Připravují mi počítač s hlasovým ovládáním a výstupem. Snad mi tato úprava počítače umožní další studium a někdy v budoucnu budu moci pomáhat lidem s podobným osudem. I vaše peníze z vstupného na divadlo mi v tom pomůžou. Moc vám děkuji.
Jana, č. účtu: 195318907/0600

Jmenuji se Kamil Vašíček. Je mi 24 let. Bydlím v Blansku s rodiči. Před úrazem jsem vystudoval střední průmyslovou školu v Jedovnicích – strojírenství. Po maturitě jsem byl přijat na vysokoškolské studium na VUT v Brně. Tam jsem již nenastoupil, jelikož se mi stal v roce 2004 úraz páteře s následkem ochrnutí celého těla. Pohybuji se na vozíčku, který ovládám tužkou v ústech. Před úrazem byl mojí největší zálibou sport, hlavně lyžování. Letos jsem začal hrát Bocciu, což je sport pro tělesně postižené a pro mne asi jediná možnost jiné aktivity, než je rehabilitace a počítač. Chtěl bych v Bocciiu postoupit do 1. ligy. V provozování tohoto sportu mi částečně pomohou i peníze vybrané na divadelním představení. Děkuji vám za to.
Kamil, č. účtu: 86-1162170277/0100