Blansko a Boskovice letos na veletrhu bez pivovaru

20. ledna 2010, cestovní ruch, přečteno: 3358×

S o něco menším stánkem, zato jako jedni z mála s úplně novým, se představila města a obce blanenského regionu na letošním veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nová expozice bez pivovaru byla sice o něco menší, ale zase více otevřená. Má evokovat otevřený region, do kterého jsou všichni vítáni. Proto modrá barva, proto expozice bez střechy, hodně fotografií a světla. S jeho podobou je spokojená i starostka Jaroslava Králová: „Zdá se mně, že je větší, i když to je právě naopak. Nové uspořádání se mně líbí, i to, jak funguje spolupráce napříč všemi obcemi a městy regionu. Letos jich bylo zapojeno mnoho a je to vidět i z mnoha zde vystavených fotografií.“

expozice

Na veletrhu byly tradičně představeny nové propagační materiály – kalendář akcí destinace Moravský kras a okolí rozdělený na Blanensko a Boskovicko a nový propagační film o městě Blansku. Kromě těchto novinek nabídlo Blansko nové letáky pro turisty, které představují Blansko z hlediska turistického vyžití, ubytování a restauračních kapacit. Ty byly připraveny díky dotaci z Jihomoravského kraje. Jak zmínil Jiří Kučera, na výrobu rozsáhlejších nových materiálů nejsou peníze, a tak bylo rozhodnuto o částečném dotisku stávajících a osvědčených materiálů.

expozice na veletrhu

Hlavně před veletrhem se hodně hovořilo o účasti Pivovaru Černá Hora. Ten se sice neúčastnil přímo financování expozice, jako v předchozích letech, ale stejně jako ostatní podnikatelé využil možnosti představit se ve společném stánku a jeho produkty zde byly vystaveny. „Spolupráce s pivovarem v žádném případě nekončí. V oblasti turistického ruchu s ním máme pevné vazby, takže o společné akce jako zahájení turistické sezony, nebo jiné akce pořádané s účastí pivovaru, lidé nepřijdou,“ ujišťuje Jiří Kučera.

V lednu a únoru se Město Blansko představí ještě na dalších dvou veletrzích cestovního ruchu, a to v rámci expozice Jihomoravského kraje. Bude to na veletrhu Slovakiatour v Bratislavě a Holiday World v Praze.