KRÁLIK aneb Krásná literatura kraje

14. listopadu 2010, kultura, přečteno: 3480×

Tak je pojmenována neformální ediční činnost Městské knihovny Blansko. Skrývají se za ní technicky a ekonomicky nenáročné, optimisticky laděné a citlivě vydávané publikace.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První vyšla z pera blanenské autorky Květy Pokorné pod názvem „Povídání se sluníčkem“. Lyrická poezie, plná dětské hravosti a naivity se vydala na svou pouť ke čtenářům v dubnu letošního roku.

Ke křtu je připraven nový pohádkově zaměřený tisk s linoryty žáků ZUŠ Blansko, vytvořený pod vedením učitelky Evy Juračkové. Odpovědným redaktorem edice je Mgr. Pavel Přikryl, technickým redaktorem a grafickou úpravou byl pověřen Pavel Svoboda.

logo KRÁLIK

Co je milé? Od nového tisku má edice „KRÁLIK aneb Krásná literatura Kraje“ své logo. Vytvořila ho Tereza Koplová, studentka ZUŠ Blansko ze třídy učitelky Irmy Charvátové. Jde o jednu z vtipných a nápaditých cest dobré spolupráce knihovny s mladou generací zaměřenou na literární a výtvarnou oblast.

A tak stále platí Konfuciův citát: „Učte se, jako byste se hnali za někým, koho nemůžete dohonit, a jako by to byl někdo, koho nechcete ztratit!“

Pavel Svoboda