Betlémské světlo: Tradice, která má smysl

17. prosince 2010, cestovní ruch, přečteno: 4182×

Plamínek z Betléma na svátečním stole se v uplynulých letech stal tradicí pro více než tisícovku blanenských občanů. Každý rok uprostřed předvánoční nákupní horečky a shonu se zastavují na radnici, aby si odtud odnesli do svého domova Betlémské světlo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

I letos budou blanenští Skauti tento plamínek rozdávat. Každý, kdo si pro světýlko na Radnici přijde, může nasát vánoční atmosféru na již tradičně bohatém programu a stejně tak udělat dobrý skutek příspěvkem na Adopci na dálku. Prostřednictvím Betlémského světla platí blanenští občané každoročně výuku dvou adoptovaných dětí. Právě díky nim ukončila letos šestnáctiletá Jasmina školu a stane se zdravotní sestřičkou. K Alfredovi, který zdárně pokračuje ve studiu, letos tedy přibude nová dívka Lakkakula.

BETLÉMSKÉ SVĚTLO 2010
Rozdávání Betlémského světla na radnici.

čtvrtek 23. 12. 2010, 14.00–21.00 h

15.00 h Perličky – pěvecký sbor blanenského gymnázia
16.00 h Martini Band –Zpívání Jezulátku
16.30 h Křesťané města – Adventní překvapení
18.00 h Vánoční vytrubování z balkonu blanenské radnice
19.00 h Šnek a spol. – Poklona Jezulátku
20.00 h Josef Kolář – Pepíno – Vánoční nálada s klarinetem

pátek 24. 12. 2010, 9.00–12.00 h

Během dopoledne návštěva skautů v nemocnici Blansko, městském penzionu, Seniorcentru, domě s pečovatelskou službou a u těch, kteří o návštěvu požádají.
11.00–12.00 h rozdávání skautské vánoční polévky u labutí před radnicí pro všechny.

Světlo, které se každoročně zapálí v Betlémě a pak putuje do všech domácností napříč Evropou, se tak opět dostane i k nám. Mít doma tento symbol Vánoc a nenechat ho zhasnout po dlouhé cestě, znamená stát se součástí nekonečného řetězu domovů propojených symbolem naděje a duchovního poselství vánočních svátků. Každý se tak může stát poslem pokoje, přinést toto světlo jako dar lidem ve svém okolí a zapojit je tak do velké rodiny lidí dobré vůle.

Pořádají: 6. Skautský oddíl „MURLOK“ Blansko, 9. Skautský oddíl „Cesta“ Blansko, 10. Skautský oddíl „Pramen“ Blansko, 12. Skautský oddíl „Ranní hvězda“ Blansko, 13. Skautský oddíl „Slunovrat“ Blansko ve spolupráci s Městským úřadem Blansko.

Anna Pořízková